“Jurnal resitean” 5 – Se apropie Campionatele Nationale

        In timp ce fetele au concurat cu succes la etapa de Cupa Mondiala, care a avut loc la Ghent (Belgia), baietii continua sa se afle la Resita in plina campanie de pregatire, in timp ce gazdele resitene pun la punct ultimele amanunte in vederea desfasurarii in cat mai bune conditii a intrecerilor din cadrul Campionatului National.        Prin urmare, noi zile de antrenament si, desigur, noi file in “jurnalul resitean” al lotului nostru National…

Duminica, 12 septembrie
Gimnastii au zi libera, urmand ca de luni “sa ne pregatim pentru concurs”, conform declaratiilor antrenorilor, referindu-se, desigur la “nationalele” de la sfarsitul acestei saptamani.

      

Sambata, 11 septembrie
        Intre timp, la Resita a sosit si vicepresedintele Federatiei Romane de Gimnastica, prof. Dan Grecu pentru a asista la ultimele pregatiri ale lotului masculin al Romaniei inaintea Campionatelor Nationale ale Maestrilor, care vor avea loc in municipiul de pe Barzava intre 17 si 19 septembrie.
Sambata a fost programat un antrenament de dimineata, iar dupa amiaza o verificare notata.      

Dupa cum ne-a precizat antrenorul coordonator al lotului, prof. Ioan Suciu, “gimnastii au acumulat o anumita oboseala in aceasta perioada de pregatire. O oboseala benefica. Speram ca saptamana viitoare, inainte de concurs, sa decanteze aceasta oboseala si sa ajunga sa etaleze ceea ce asteptam de la ei. Exercitiile au fost bine executate si ma declar multumit. Despre cei doi gimnasti care acuza mici probleme de sanatate, Alin Jivan si Cosmin Iancu, acestia nu au facut exercitii la sol si sarituri, pentru a fi menajati. Speram ca dupa cateva zile de pauza, sportivii sa intre intr-un program normal de pregatire”.

(Daniel BABUN – Radio Resita; Foto: Radio Resita)