8 medalii pentru gimnastica artistică românească la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku

București, 29 iulie 2019 – Gimnastica artistică a fost cel mai medaliat sport românesc la Festivalul Olimpic al Tineretului European, competiție găzduită de Azerbadjan la Baku. Palmaresul gimnasticii s-a îmbogățit cu 8 noi medalii, dintre care 4 de argint și 4 de bronz.

Prima medalie a venit de la feminin, acolo unde echipa formată din Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu și Antonia Duță a urcat pe treapta a doua a podiumului, dupa echipa Rusiei, dar înaintea reprezentantelor Regatului Unit.

Celelalte 7 medalii au fost câștigate în cadrul finalelor pe aparate, astfel:

ARGINT:

BRONZ:

Gimnastica artistică românească a fost reprezentată la Baku de proaspătul campion mondial de juniori, Gabriel Burtanete, și de campioana europeană de junioare, Ioana Stănciulescu. Alături de ei, dornici de a obține performanțe – Silvia Sfiringu, Antonia Duță, Robert Burtanete si Raul Șoica.

Totodată, Gabriel Burtanete a fost portdrapelul României la ceremonia de deschidere! Un moment cu adevărat deosebit pentru sportivul nostru!??❤️

Au mai făcut deplasarea antrenorii Nicolae Forminte, Liliana Cosma, Adrian Meleancă și Cornel Burduhosu, dar și arbitrii Silvia Stroescu si Eugen Cățean!