AERO: “Cupa Cetate Deva” – un concurs de prestigiu

In sala mare a Casei de Cultura “Dragan Muntean” din Deva s-a desfasurat a XVI-a editie a traditionalei intreceri a gimnasticii aerobice, “Cupa Cetatii”, concurs organizat de Directia Judeteana de Tineret si Sport (DJTS) Hunedoara, in colaborare cu CNS Cetate Deva si Asociatia Judeteana de Gimnastica, sub egida Federatiei Romane de Gimnastica, intrecere care a ajuns la o editie jubiliara. Au participat sportivi de la 10 cluburi din toata tara, la categoriile juniori, I, II si III, precum si la seniori, dar si Lotul National.
S-au aflat pe podiumul Casei de Cultura din resedinta judetului cluburi de mare traditie in gimnastica aerobica din Romania, CSM Arad, CS Urania Arad, CS Universitatea Arad, CS UNEFS Bucuresti, CSS Triumf Bucuresti, CS Farul Constanta, CSS1 Constanta, CSS Petrosani, CNS Cetatea Deva si CS Gimnis Iasi, alaturi de componenti ai Lotului National.
Pe podiumurile de premiere au urcat, printre altii,  Teodora Cucu, Patricia Misaila, Andreea Darie (CS UNEFS), Alexandra Prepelici, Marian Cristescu (Urania), Alina Radu (Triumf), Stefan Hustea, Valentin Lovin, Lucian Savulescu, Adrian Biciu, Andrada Zaman, Lorena Jinga, Bianca Gorgovan (Farul), Adina Trinca (Cetate), David Gavrilovivi, Sorina Darabeanu (Gimnis), Cristian Iordan (Universitatea Arad), dar si Bianca Becze, Corina Constantin, Lavinia Panaete, Mihaita Cimpoi, Marius Petruse, Andreea Bogati, Cristian Iordan, Dacian Barna sau Valentina Istrate.
Ajunsa, asadar, la rangul de concurs de traditie in calendarul competitional intern, intrecerea organizata de CNS CSS „Cetate” Deva si Federatia Romana de Gimnastica a aliniat la start atat vedete de top, cat si tinere sperante ale acestui atragator sport. Elementul de noutate al editiei 2013 a „Cupei Cetatii” l-a reprezentat „dilatarea” timpului de concurs, la doua zile in loc de una, cum era formatul editiilor anterioare. „Am vrut sa evitam incarcarea programului de concurs si am planificat competitia pe durata a doua zile”, a spus Adrian Liga, directorul CNS CSS „Cetate” Deva.

Pentru alte amanunte, click aici: Rezultate Cupa Cetatii – Deva 2013