Aerobic – Curs International de Arbitraj la Bucuresti

In organizarea federatiei noastre de specialitate si sub egida forului international al gimnasticii, Bucurestiul se afla pe “harta” organizarii Cursurilor Internationale de Arbitraj, atat in ceea ce ppriveste gimnastica artistica, cat si in gimnastica aerobica. Dupa ce la mijlocul lunii februarie, la Izvorani, s-au reunit specialistii arbitrajului masculin din gimnastica artistica, in debutul lunii lui “Martisor” a venit randul celor din gimnastica aerobica sa se aseze in banci si, mai apoi, sa treaca si testul examenului, in urma caruia vor obtine sau nu categoria.
La acest Curs, care va incepe vineri, 1 martie, si-au anuntat participarea 18 arbitri din Cehia, Finlanda, Italia, Marea Britanie, Iran si Romania, lucrarile urmand a fi super-vizate de Maria Mineva (Bulgaria), expert FIG, vicepresedinte al Comitetului Tehnic pentru Gimnastica Aerobica a Federatiei Internationale.
Timp de patru zile, mai mult de sase ore zilnic, va fi dezbatut Codul de Punctaj 2013 – 2016, vor fi abordate teme specifice gimnasticii aerobice (muzicalitate, combinatie elemente etc), se vor face lectii practice pe computer, intreaga actiune urmand a se finalize cu un examen, pe baza de test grila, ce se anunta foarte exigent.
Dupa cum declara Alina Dragan, director federal si coordonatoare a organizarii acestui curs, totul este pus la punct din punctual de vedere al gazdelor, Complexul de la Izvorani oferind un cadru propice pentru asemenea evenimente, apoi, desigur, “totul va depinde de cursanti”.

Sa reamintim ca, in perioada 18 – 24 martie, la Bucuresti, va avea loc si Cursul International de arbitraj pentru gimnastica feminina.

Pentru alte amanunte, click aici: Program Curs,