Andrei Muntean: “Cea mai fericita zi din viata mea…”

        “Nu gasesc cuvinte pentru a descrie ceea ce simt acum. Este cea mai fericita zi din viata mea”, spunea Andrei Muntean, la cateva clipe dupa succesul inregistrat la Jocurile Olimpice ale Tineretului, marcand, astfel, un punct de reper in istoria sportului nostru la nivelul tinerei generatii si nu numai.  

         Prima editie a Jocurilor Olimpice pentru Tineret, care a inceput in 14 august, la Singapore, pentru a se incheia in 27 august, a intrat pe ultima turnanta, delegatia Romaniei obtinand pana acum 5 medalii, cea mai stralucitoare fiind a gimnastului Andrei Muntean, campion olimpic de tineret la inele, la care se adauga cele doua medalii de argint la atletism (Alina Rotaru – lungime; Bianca Razor – 400 m) şi tot doua de bronz , la canotaj (Ioan Prundeanu – simplu vasle) si inot (Razvan Tudosie – 50 m bras).

       

         La capatul unei dispute foarte stranse in finalele pe aparate ale competitiei masculine de gimnastica artistica, in care nu au lipsit surprizele, facand fata unei concurente deosebit de bine pregatita, Andrei Muntean a demonstrat, asa cum a facut-o si pe parcursul fazelor anteriore, ca este cel mai bun dintre cei mai buni la inele, realizand o victorie care nu a stat niciun moment sub semnul incertitudinii.

        Site-ul Federatiei Internationale de Gimnastica noteaza: “Dominand in calificari, romanul Andrei Muntean, chiar daca a parut putin mai precaut, din fericire, cele 14.350 s-au dovedit suficiente in final pentru a castiga aurul la aparatul sau favorit”, aprecieri favorabile venind din partea tuturor specialistilor prezenti la competitie.

        De asemenea, International Gymnastics noteaza ca “Andrei Muntean a castigat aurul la inele, terminand inaintea lui Kamoto”, adaugam noi, japonezul invingator la individual compus.

        La randul ei, presa romana remarca performantele gimnastului nostru, dar si ale celorlalti medaliati, in contextul unei intreceri care a adus in luminile rampei tot ce are mai bun sportul in tarile lumii, fiecare competitor reprezentand inalta performanta a viitorului.