Antrenorii Octavian Bellu si Mariana Bitang revin la lotul feminin

Comitetul Executiv al FRG s-a intrunit, marti, cu un singur punct pe ordinea de zi: analiza pregatirii si participarii la CE 2010 de la Birmingham si masuri in vederea pregatirii Olimpiadei de la Londra.

Desi obiectivele au fost realizate, membrii Comitetului Executiv au identificat o serie de sincope in pregatire si au decis sa reorganizeze conducerea lotului feminin prin numirea antrenorilor Mariana Bitang, Octavian Bellu si Anca Gigoras in noul colectiv coordonator.

”Dupa opinia noastra, ultimele trei campionate majore, ma refer la europenele, mondialele de anul trecut si europenele din anul asta, fara sa ma leg de rezultate, pentru ca obiectivele au fost indeplinite, lucrurile de fond, de pregatire, lucrurile care ma asteptam sa mearga inainte nu prea s-au vazut. Din parerile expuse in comitetul executiv a reiesit ca au existat anumite sincope in pregatire, au mai fost si lucruri rele sau care pot fi imbunatatite. Situatie in care am facut apel la toata suflarea gimnasticii, tot ce este posibil sa ajute activitatea din gimnastica, sa dea o mana de ajutor. Am apelat in special la doamna Bitang si domnul Bellu”, a declarat Adrian Stoica, presedintele FRG, pentru Agerpres.

”Cei trei reprezinta un colectiv in cadrul caruia se discuta lucrurile, se iau masuri si se pun in practica de colectivul de antrenori. Cei doi s-ar putea sa nu mai fie familiarizati 100 la suta cu ultimele modificari din gimnastica, dar de aceea este doamna Grigoras acolo, asa ca lucrurile vor fi rezolvate din mers, in modul cel mai rapid, nu-mi fac probleme. Lucram la aspectele de detaliu. Nu s-a semnat deocamdata un contract, este la nivel de ‘gentleman’s agreement’. Am convingerea ca si domnul Bellu si doamna Bitang cunosc foarte bine care sunt posibilitatile federatiei si stiu ca sunt limitate. Nu am pus problemele financiare pe primul loc in discutia noastra, practic nici nu le-am atins inca. Pe mine ma bucura deschiderea de care au dat dovada si dorinta de a se implica in aceasta activitate pe care stiu s-o faca foarte bine. A fost o perioada in care nu au dorit sa se implice, dar faptul ca am reusit sa-i convingem sa se intoarca in activitatea este un punct extrem de pozitiv. Intelegerea va dura pana la JO 2012”, a completat presedintele federatiei.

In linii mari, pregatirea gimnastelor se va desfasura la Deva si Izvorani, iar Mariana Bitang si Octavian Bellu vor asigura desfasurarea fara sincope a antrenamentelor. Mondialele de la Rotterdam (18-24 octombrie) sunt urmatoarea competitie majora, dar Adrian Stoica reaminteste ca mai importante sunt Jocurile Olimpice. Primele competitii ale lotului feminin de senioare se vor desfasura incepand cu luna august.