Antrenorul Nicolae Forminte a revenit la lot

In urma unei reuniuni care a avut la nivelul conducerii federatiei si a lotului feminin de gimnastica, antrenorul Nicolae Forminte a acceptat sa faca parte din noul staff tehnic coordonat de Octavian Bellu, Mariana Bitang si Anca Grigoras, in cadrul intalnirii stabilindu-se modul de colaborare.

Conform secretarului general al FRG, Mircea Apolzan, a fost  “O sedinta operativa de lucru pe plan intern pentru stabilirea sarcinilor. Domnul Forminte si-a reluat locul in pregatire si merge mai departe. El este de sambata in cantonamentul lotului. Am avut o discutie de principiu, urmand ca intreg colectivul tehnic, dupa o saptamana sau doua de acomodare, sa-si imparta sarcinile pe aparate, de pregatire fizica, chestiuni de activitate interna. Avem obiective importante la Mondiale, la JO, incercam sa ne adunam, ca sa le indeplinim”.
La randul sau, Adrian Stoica, presedintele FRG, a declarat: ”Domnul Forminte a avut cateva zile de concediu. Acum a revenit si ramane de vazut in continuare cum merg lucrurile. Va avea sarcini ca fiecare om din colectivul tehnic. Din punctul meu de vedere, toti specialistii in gimnastica au ce face in aceasta ramura de sport. Problema este sa aiba dorinta de colaborare si sa vina cu sufletul deschis. Daca nu, atunci lucrurile cu siguranta nu vor merge”.
Lotul feminin de gimnastica se afla deocamdata la Complexul Olimpic de la Izvorani, urmand ca, pe parcursul pregatirii, sa se ajunga la cea mai buna solutie si pentru fete, care, din toamna, vor fi nevoite sa revina la Deva, odata cu inceperea scolii. ”Incercam sa ne aranjam de asa natura, incat sa multumim pe toata lumea, colectivul tehnic, colectivul de sportive. Incercam sa gasim o solutie de compromis. Din toamna, fetele trebuie sa-si reia scoala la Deva si trebuie sa vedem cum vom regla lucrurile, ca sa nu sufere cu pregatirea scolara”, a adaugat Mircea Apolzan, secretarul general al FRG.
Prima competitie pentru echipa Romaniei, cu noul staff tehnic, va avea loc intre 12 si 16 august la Ipswich (Anglia), cu prilejul unui bilateral cu Marea Britanie, la nivel de senioare.