Bilateral Marea Britanie – Romania

        A mai ramas putin timp pana la Campioantele Mondiale de la Rotterdam, din octombrie, o competitie extrem de importanta si care este pregatita cu mare grija. Pana atunci vor avea loc si o serie de teste, astfel ca sa putem alinia o garnitura pe masura prestigiului de care se bucura gimnastica romaneasca. Primul dintre acesteexamene va avea loc saptamana viitoare, la Ipswich (Marea Britanie).      Inaintea Campionatelor Europene din primavara, gimnastele noastre au facut un… salt pana la Shropshire, in Lilleshall National Sports Centre, pentru antrenamente comune si o intalnire test amicala cu fetele din Marea Britanie si Germania.
        Romania, multipla campioana olimpica, mondiala si europena, se afla atunci in Marea Britanie cu o noua echipa, in drum spre Birmingham. Evident, reprezentantele noastre au obtinut victoria si la echipe (221.850 fata de 221.600 Marea Britanie; germanele concurand doar la individual) si la individual, prin Diana Chelaru si Ana Porgras – 56.800, respectiv 56.050, pe primele doua locuri , Raluca Haidu (54.300 p, locul 4) si Amelia Racea (54.000 p, locul 6).

       In aceasta perioada, gimnastele conduse de Octavian Bellu, Mariana Bitang si Anca Grigoras se afla in plin proces de pregatire a Campionatelor Mondiale de la Rotterdam, din octombrie, un prim test constituindu-l o noua intalnire cu Marea Britanie, aceste confruntari amicale tinzand a deveni, asa dar, traditionale.
Prin urmare, saptamana viitoare, intre 13 si 15 august, gimnastele noastre se vor afla in Marea Britanie, la Ipswich Gymnastics Centre, pentru antrenamente comune, dar, totodata, si pentru un “bilateral”, care se anunta foarte util, dupa cum afirmau antrenorii.
        Deocamdata echipa care va face deplasarea nu a fost definitivata, dar, asa cum ne spunea Anca Grigoras, director tehnic, vor “fi incluse doar acele gimnaste care sunt perfect sanatoase, pentru ca nu dorim sa riscam nimic”, antrenorii avand la dispozitie pe Sandra Izbasa, Amelia Racea, Dana Andrei, Cerasela Patrascu, Gabriela Dragoi, Diana Trenca, Ana Porgras, Diana Chelaru si Raluca Haidu.
       Iata si programul:
Vineri, 13 august – antrenamente
Sambata, 14 august – concurs pe echipe si individual compus
Duminica, 15 august – concurs pe aparate (cele mai bune 3 din fiecare echipa)