C.E. 2013: Cristian Bataga – locul 15 la individual compus

MOSCOVA, 19 aprilie 2013. (Corespondenta speciala de la EMANUEL FANTANEANU)
Tensiunea a crescut in cunoscuta sala moscovita, odata cu debutul intrecerilor finale ale celei de a 5-a editii a Campionatelor Europene individuale de gimnastica, in programul zilei figuand concursul la individual compus – masculin si feminin -, in competitie aflandu-se Cristian Bataga, precum si Larisa Iordache si Diana Bulimar, pe primele doua locuri in calificari. In competitia baietilor, care s-a derulat in reuniunea de dupa-amiaza, s-a aflat si Cristian Bataga, in final pe locul 15.
Asa cum se anticipa, ceea ce a fost in calificari nu s-a mai repetat si de aceasta data, cei 24 de finalisti de la fiecare categorie incercand sa demonstreze “altceva”, mai ales din punct de vedere al tinutei tehnice la care au cam ramas datori in faza anterioara.
De aceasta data, Max Withlock (M. Britanie) n-a mai fost liderul cvasi-autoritar, cativa dintre ceilalti favoriti – David Belyavsky (Rusia), cu deosebire, Oleg Verniaev (Ucraina), Oleg Stepko (Ucraina), Dadniel Purvis (M. Britanie), Fabian Gonzalez (Spania) sau Andreas Toba (Germania), incercand a-i contesta suprematia gimnastului britanic, reusita apartinandu-i in cele din urma rusului David Belyavsky, care a terminat cu un avans de 0.603 adica 89.799 fata de 89.106.
Drept urmare, noul campion European la individual compus este David Belyavski (21 de ani), finalist si al Jocurilor Olimpice de la Londra, in timp ce Max Withlock a trebuit sa se multumeasca cu medalia de argint, bronzul revenind unui alt ucrainean Oleg Verniaev, cu 88.398.
La randul sau, Cristian Bataga a incercat sa tina pasul, pentru a ocupa un loc cat mai bun in ierarhia finala, dar calul si inelele l-au tras inapoi. Iata si notarile primate: 14.333 / 12.966 / 14.200 / 14,433 / 12.500 / 13.600 si un total de 82.032.

Pentru alte amnunte, click aici: Rezultate – masculin – individual compus

Dupa o pauza, necesara intr-un fel si pentru schimbarea “decorului”, sunt asteptate sa-si faca aparitia cele 24 de finaliste ce isi vor disputa titlul si podiumul la individual compus, cu Larisa Iordache si Diana Bulimar intre marile favorite.

Alte amanunte, click aici: Lista calificate – finala feminin – individual compus, Lista start – finala feminin – individual compus