C.E. 2013: FLAVIUS KOCZI, ARGINT LA SARITURI

MOSCOVA, 21 aprilie (Corespndenta speciala de la EMANUEL FANTANEANU).
Ultima zi a celei de a 5-a editii a Campionatelor Europene Individuale de gimnastica, ultimele cinci aparate si emotii cat… pentru patru, pentru Larisa Iorache, Diana Bulimar, Flavius Koczi si Andrei V. Muntean, pentru finalistele de la barna si sol, respectiv sarituri si paralele. Flavius Koczi a fost cel care a deschis drumul spre medalii al sportivilor nostri, incheind sariturile pe locul secund, aducand delegatiei cea de treia medalie de argint.

Detinator al titlului,  dupa “europenele” de la Montpellier, Flavius Koczi a reusit, din nou, sa se mentina in elita continentala a acestui apart, clasandu-se pe un meritat şi laudabil loc secund, cu o medie de 14,887, intr-o intrecere caştigata destul de detaşat de rusul Denis Abliazin – 15,408, cel cu care s-a confruntat si in primavara trecuta in Franta. Bronzul a fost adjudecat de armeanul Artur Davtian – 14,866.
Cu o afectiune la coapsa, Koczi a ales sa rişte tot, mai ales ca primul dintre competitori, rusul Denis Ablyazin, deschisese cu o nota foarte mare. Sportivul roman a ales doua sarituri de dificultate 6,00, primind pentru prima 15,158, dar la a doua, cu accidentarea accentuata, i s-a scazut nota de plecare, la 5,600, suficient sa termine al doilea, cu toate problemele pe care le-a avut.

La finalul intrecerii, Flavius Koczi ne-a declarat: “Mai mult nu se putea, intr-un concurs, totusi, in care s-a ratat foarte mult. Mi-as fi dorit aurul, mai ales la sol, dar ma bucur si pentru acest argint. Am intrat ultimul, cu emotii, dupa ce i–am vazut pe ceilalti finalisti, dar am reusit sa ma adun si sa urc pe podium. Oricum, in continuare ne asteapta multa munca, foarte multa munca. Mi-am dorit foarte mult sa aduc aurul acasa. A fost argint. Acum umeaza Campionatele Mondiale din toamna, tot individuale. Fiecare isi va pregati aparatul de referinta cat mai bine. Si, cine stie?, vom veni din Belgia si cu aur…”
Iata clasamentul final:
1. Denis Abliazin (Rusia) 15.408
2. Flavius Koczi (ROMANIA) 14.887
3. Artur Davtian (Armenia) 14.866
4. Petrus Laulumaa (Finlanda) 14.799
5. Igor Radivilov (Ucraina) 14.678
6. Oleg Verniaiev (Ucraina) 14.666
7. Jeffrey Wammes (Olanda) 14.333
8. Matthias Fahrig (Germania) 13.849

Pentru alte amanunte, click aici: Rezultate masculin – finala sarituri