C.E. 2013: Flavius Koczi, locul 4 in finala de la sol

MOSCOVA, 20 aprilie 2013. (Corespondenta speciala de la EMANUEL FANTANEANU)
Penultima zi a celei de a 5-a editii a Campionatelor Eurpene Individuale de gimnastica artistica a avut in program primele 5 finale pe aparate, trei in concursul baietior – sol, cal, inele – si doua in cel al fetelor – sarituri si paralele, desigur, in ceea ce ne priveste, cu atentia indreptata cu deosebire spre solul baietilor, acolo unde se se afla in competitie Flavius Koczi, si spre sariturile fetelor, cu Larisa Iordache. Debutul a fost facut de cei mai buni opt gimnasti ai actualei editii in concursul de la sol, in final cu un loc 4 pentru Flavius Koczi, care continua sa se mentina in elita acestui aparat.
Sigur, dupa cum adecurs lucrurile in calificari, sperantele ca Flavius Koczi sa urce pe podium erau cat se poate de indreptatite, mai mult chiar sa fie pe treapta de sus a podiumului. N-a fost sa fie. Ela intrat al treilea in concurs. Flavius a avut cea mai mare nota in ceea ce priveste dificultatea (7.000), de departe cea mai ridicata din concurs, dar, din pacate, a ratat chiar primul element acrobatic, dublu salt inainte cu echer, fiind depunctat drastic la executie, obtinand doar a 6-a nota (7.666). Drept urmare, s-a vazut depasit de Max Whilock (M. Britanie), apoi de Alexander Shatilov (Israel), ambii cu 15.333, medaliati cu aur, bronzul revenid, totusi, surprinzator italianului Andrea Cingolani, cu 14.900, reprezentantul nostru fiind nevoit sa se multumeasca doar cu pozitia a 4-a, cu 14.666.

La finalul competitiei, Flavius Koczi ne-a declarat: “Evident ca sunt dezamagit, deoarece nu am reusit sa urc pe podium. Am gresit, mai ales la prima linie. In acelasi timp, trebuie sa spun ca acest exercitiu, cu un grad de dificultate mare, nu este inca pus la punct, el urmand a fi finisat pana la Campinatele Mondiale din septembrie, din Belgia, unde sper sa fiu atunci pe podium. Ramane sa ma concentrez sis a las la o parte totul, pentru finalele de duminica, unde sper sa ajug  la medalie”.

Pentru alteamanunte, click aici:Rezultate finala masculin – sol