C.E. 2013: LARISA IORDACHE – ARGINT, DIANA BULIMAR – BRONZ, LA SOL

MOSCOVA, 21 aprilie 2013 (Corespondenta speciala de la EMANUEL FANTANEANU).
Peste cea de a 5-a editie a Campionatelor Eropene Individuale s-a lasat cortina. Ultimele acorduri in onoarea invingatorilor s-au stins. Ultimul aparat al concursului feminin, solul, a adaugat bilantului Romaniei la aceste intreceri continentale din Capitala moscovita alte două medalii, argint pentru Larisa Iordache, cu 14,733, şi bronz pentru Diana Bulimar, cu 14,533.
Titlul continental a intrat în posesia rusoaicei Ksenia Afanaseva, care a profitat din plin de postura de gazda, fiind recompensata cu o nota foarte mare, 15,166, cu peste jumatate de punct fata de ceea ce aratase in calificări (14,633).

Dupa dubla perfecta de la barna, cu aur Larisa Iordache şi argint Diana Bulimar, cele doua sportive prezente la Moscova pentru primul concurs major al noului ciclu olimpic au realizat un bilant excelent: 1 medalie de aur, prin Larisa Iordache la barna, aceeasi sportiva obtinand şi 3 medalii de argint (individual compus, sarituri si sol), Diana Bulimar reusind o medalie de argint la barnă si una de bronz la sol.
La aceste trofee ale fetelor se adauga si argintul lui Flavius Koczi, la sarituri, astfel ca recolta Romaniei este de 7 medalii (1 – aur, 5 – argint, 1 – bronz).

Ce au spus fetele, la incheierea concursului:
LARISA IORDACHE: “Am obtinut argintul la sol, dar sunt suparata pe mine pentru ca puteam sa fac totul mult mai bine. Oricum, este o medalie muncita, pe care as vrea in viitor sa o transform in aur. Le multumesc tuturor celor care m-au sprijint, carew au fost alaturi de mine mereu. Le multumesc si antrenorilorcare se strauie zi de zi sa fim cat mai bune. Nu putem castga nicio medalie fara sa muncim…”

DIANA BULIMAR: “Am meritat medalia. Ma bucur ca am reusit. Ma bucur pentru ambele medalii, deoarece, asa cum zicea si Larisa, am muncit pentru ele. Dar, mai avem inca mult de munca. Cui dedic aceste medalii? Inainte de toate antrenorilor, apoi tuturor celor ce iubesc gimnastica si sunt alaturi de noi….”

Iată clasamentul la sol feminin:
1. Ksenia Afanaseva (Rusia) 15,166
2. Larisa Iordache (ROMANIA) 14,733
3. Diana Bulimar (ROMANIA) 14,533

4. Anastasia Grişina (Rusia) 14,233
5. Carlotta Ferlito (Italia) 14,216
6. Giulia Steingruber (Elveţia)
7. Roxana Popa Nedelcu (Spania) 13,900
8. Kristina Sankova (Ucraina) 12,866.

Pentru alte amanunte, click aici: Rezultate – feminin finala sol, Rezultate – masculin finala bara