C.E. 2013: LARISA IORDACHE – AUR, DIANA BULIMAR – ARGINT, LA BARNA

MOSCOVA, 21 aprilie 2013 (Corespondenta speciala de la EMANUEL FANTANEANU)
Abia incheiate aplauzele adresate celor mai buni specialisti ai sariturilor, ca in sala si-au facut aparitia cele opt finaliste ale concursului dela barn, intre ele Larisa Iordache si Diana Bulimar, mereu incuajate de un entuziast grup de romani aflati in sala moscovita. I, in sfarsit, avea sa fie si aur! Larisa Iordache, cu titlul european şi medalia de aur, şi Diana Bulimar, argint, au realizat scorul perfect in concursul la barna din cadrul Campionatelor europene individuale de gimnastia artistica de la Moscova.
Ambele au depasit copios evolutiile din calificsri, unde, de asemenea, au fost pe primele doua locuri. Larisa Iordache, cu un exercitiu cu dificultate 6,4, cea mai mare din concurs, a totalizat 15,266, iar Diana Bulimar (dificultate 6,00) – 14,833, in timp ce medalia de bronz a fost caştigata de rusoaica Anastasia Grişina – 14,366.

Aceasta a fost cea de-a 13-a dubla la Campionatele Europene la barna pentru gimnastica romaneasca, consemnandu-se, cu medaliile obtinute duminica de cele doua fete, in aşteptarea solului, 301 medalii la intrecerile continentale, dintre care 36 numai pe “puntea suspinelor”.

N-a fost timp pentru discutii, fetele ramanand in priza pentru ultima, dar la fel de dificila, confrntare, solul.
Clasament barna:
1. Larisa Iordache (ROMANIA) 15,266
2. Diana Bulimar (ROMANIA) 14,833
3. Anastasia Grişina (Rusia) 14,366
4. Carlotta Ferlito (Italia) 14,066
5. Katarzyna Jurkowska (Polonia) 13,866
6. Rubi Harrold (Marea Britanie) 13,633
7. Elisa Meneghini (Italia) 13,133
8. Olena Vasilieva (Ucraina) 9,933.

Intre timp, a avut loc si concursul la paralele. In calificari, Andrei V. Muntean a incheiat pe pozitia secunda. Intrand primul pe aparat, cu emotiile inerente debutului int-o competitie de o asemenea amploare, din pacate, n-a mai repetat comportarea din etapa precedenta, terminand pe locul 7, concolandu-se ca, la debutul European al seniorilor, s-a aflat, totusi, in finala, acolo unde nu au ajuns unele nume grele.

Pentru alte amanunte, click aici: Rezultate feminin – finala barna, Rezultate masculin – finala paralele