Catalina Ponor, in cea mai frumoasa imagine olimpica

         Comitetul International Olimpic dispune de o impunatoare arhiva foto si video, marturii de mare valoare ale evolutiilor sportivilor lumii sub semnul celor cinci cercuri.
          Sunt mii de imagini video, dar si mii si mii de fotografii, imortalizand evolutiile atator si atator sportivi, care s-au aflat sub reflectoarele Jocurilor Olimpice, incepand din 1896, de la prima editie, si pana la Beijing 2008, sau momente de neuitat de la marea intrecere a sportivilor lumii.

         Toate cele 10 607 de fotografii surprind lupta pentru a fi cel mai bun dintre cei mai buni, bucuria de a fi ajuns in varful Muntelui Olimp, efortul a sute de ore de antrenament cuprins in doar zvacnirea de cateva sutimi de secunda care duc spre podium.
        Gimnastica este, poate, sportul care ofera fotoreporterului cele mai bune ocazii pentru a surprinde momente de o spectaculozitate maxima, de a realiza acele “best of…” ale ochiului fotografic, evolutiile gimnastelor si gimnastilor creand intotdeauna cadrul de mare dramatism si culoare scenica.
         Una dintre importantele categorii ale arhivei foto a Comitetului International Olimpic este “Best of Us”, fiind alese doar 11 imagini din cele peste 10 000, cele care exprima frumusetea sportului, puterea, daruirea, nobletea miscarii, dar si talentul, cele care tranmit, prin imagine, un real mesaj.
        Spre bucuria noastra, una dintre imagini o surprinde pe Catalina Ponor, in evolutia de la sol a concursului olimpic de la Atena 2004, intrecere in care a castigat medalia de aur, la care, ne amintim, s-au adaugat si titlurile de la barna si cel cu echipa. O imagine ce parca o surprinde pe Catalina, nu intr-o spectaculoasa executie a exercitiului la sol, ci intr-un salt in necuprinsul Oceanului albastru.