Culese de pe “covorul” gimnasticii…

        Activitatea internationala si interna se desfasoara din plin: au loc intrecerile Jocurilor Olimpice ale Tineretului, de la Singapore; acasa sunt pregatite competitiile interne, in perspectiva celor internationale; forul mondial si cel european au in prim-plan applicare corecta a regulamentelor, iar fotoreporterii gasesc posibilitatea sa surprinda imagini dintre cele mai frumoase, gimnastica fiind renumita prin frumusetea ce o ofera “ochiului magic”. Asa dar, o scurta rubrica cu informatii diverse…

Sambata si duminica, finalele pe aparate la JOT
        Dupa o zi de pauza in ceea ce priveste intrecerile din cadrul programului gimnasticii artistice la Jocurile Olimpice ale Tineretului – ziua de vineri a fost dedicata intrecerilor la “trampoline” -, sportivii vor reveni, sambata si duminica, in Bisshan Hall Sports din Singapore pentru a-si disputa intaietatea in finalele pe aparate.
        Vineri, de la ora 13.00 (ora Romaniei) se vor desfasura, in ordine: sol masculin, sarituri – feminin, cal – masculin, paralele – feminin si inele –  masculin, urmand ca sambata, de la aceiasi ora, sa fie programate ultimele evolutii: sarituri – masculin, barna – feminin, paralele – masculin, sol – feminin si bara – masculin.
        Intre competitori se vor afla si reprezentantii nostri Andrei Muntean (inele, cal, paralele) si Diana Bulimar (sarituri, paralele, barna).
        De retinut, Andrei Muntean a avut la inele cea mai buna notare din concurs si in calificari, si in finala la individual compus.
        Intrecerile pot fi urmarite live la http://www.youtholympicgames.org/

International Gymnast Magazine, interviu cu Adrian Stoica  
        Prestigioasa revista “International Gymnast Magazine”, sub semnatura lui Dwight Normile, va cuprinde in sumarul  numarului din septembrie si un amplu interviu cu Adrian Stoica, presedintele FRG si al Comitetului Tehnic al FIG, problemele puse in discutie referindu-se la Codul de Punctaj, la propunerile privind o noua notare la sarituri, la intrecerile de la Jocurile Olimpice ale Tineretului si inca multe altele. Deocamdata, un reuma al discutiei a fost publicat in editia on-line.

Competitii interne si internationale
         Cateva puncte de reper in calendarul competitional al sportivilor nostri: 28 august – triunghiularul Grecia – Bulgaria – Romania, masculin, la Salonic; 3 – 5 septembrie – Campionatele Nationale de gimnastica aerobica si Cupa Farul, la Constanta; 17 – 19 septembrie – Campionatele Nationale, maestri, gimnastica artistica, la Resita; 24 – 26 septembrie – triunghiularul feminin si masculin Elvetia – Germania – Romania.

Nu-i totul sa te retragi din activitate…
        “In cariera fiecarui sportiv, retragerea sau revenirea in activitatea competitionala poate surveni in diferite circumstante. Aceasta schimbare de statut are,insa, si implicatii administrative si legale importante carora federatiile nationale trebuie sa le cunoasca”, se afirma intr-un Comunicat al FIG si UEG.
Drept urmare, UEG si FIG au tinut sa readuca in atentia tuturor – federatii si sportivi – Articolul 5 din Regulamentul Anti-doping, conform caruia un gimnast care figureaza pe Listele RTP si se retrage din activitatea competitionala are obligatia de a notifica acest lucru in scris. De asemenea, daca un gimnast doreste sa revina, el trebuie imperativ sa semnaleze aceasta intentie la FIG, completand documentul oficial cu cel putin 6 luni inainte de posibila sa revenire. El trebuie sa fie disponibil pentru teste anti-doping in afara competitiei.
        “Documentele «Formular de Notificare al Retragerii» si «Revenire in Competitie» trebuie completate si trimise la FIG atunci cand o asemenea situatie este semnalata in cadrul activitatii sportivilor”, se precizeaza in Comunicatul FIG / UEG

Ce-i frumos, cui nu-i place!?
        La Singapore se afla cateva sute de fotoreporteri, gata sa surprinda pe “retina” aparatului cele mai frumoase imagini de la intrecerile celor mai tineri sportivi, prezenti la cea dintai editie a Jocurilor Olimpice dedicate varstei sperantelor.
Era o certitudine ca gimnastica nu putea sa scape atentiei, fiind un sport care are ce spune in plan vizual. Dovada, in imaginile alaturate. Probabil, ar fi trebuit sa le aducem in prim-plan pe toate cele cateva sute de “poze”, dar suntem obligati sa ne multumim doar cu cateva, intre ele si doua care au ca subiecti pe Andrei Muntean si Diana Bulimar.