Diana Bulimar, locul 2 la Budapesta

        Flacara a fost aprinsa la Olympia! Jocurile de Vara ale tineretului, cea dintai editie sub semnul celor cinci cercuri, se apropie de start, suscitand un interes deosebit, in timp ce participantii efectueaza pregatiri intense pentru a se afla la ora competitiei in cea mai buna forma. De la aceasta regula nu fac exceptie nici gimnastii, care vor evolua in Bishan Sports Hall (1920 locuri), situata in zona centrala a metropolei Singapore, intre 14 si 26 august.

FIG A VALIDAT LISTA PENTRU JOCURILE TINERETULUI        Federatia Internationala a validat lista participantilor, pe listele de start aflandu-se 150 de sportivi, nascuti intre 1993 si 1995, din 55 de tari de pe toate continentale, ei urmand sa se intreaca pentru medaliile concursurilor de gimnastica artistica, gimnastica ritmica si trampoline.
        In cerea ce priveste gimnastica artistica, vor lua parte 42 de baieti si tot atatea fete, care au fost repartizati in 8 grupe, urmand ca primii 18 sa se califice pentru finala la individual compus si cate 8 pentru finalele pe aparate.
Listele de START:
CI WAG START LIST, CII WAG ALL AROUND FINALS, CIII WAG APPARATUS FINALS, CI MAG START LIST, CII MAG ALL AROUND FINALS, CIII MAG APPARATUS FINALS

DIANA BULIMAR, PE PODIUM   La Jocurile Olimpice ale Tineretului, Romania va fi reprezentata de tinerii gimnasti Diana Bulimar si Andrei Vasile Muntean care, la randul lor urmeaza un program de pregatire activ pentru a putea face fata puternicei concurete care se anunta, in ceea ce o priveste pe Diana Bulimar, gandurile indreptandu-se chiar si spre o medalie.
         In cadrul acestui program de pregatire s-a inscris si participarea gimnastei timisorene la un concurs International, organizat de Federatia de Gimnastica din Ungaria, la care au luat parte gimnaste si gimnasti inscrisi in concursul de la Singapore.
        Chiar daca a fost vorba de un test in cadrul unui concurs de pregatire, fara nicio miza, ambitiile fetelor si baietilor au fost mari, fiecare incercand sa evolueze la un nivel cat mai ridicat.
        In acest context, Diana Bulimar s-a situat pe locul secund, cu 54.200 p, victoria revenind reprezentantei Olandei, Tess Moonen, cu 54.800 p, in timp ce la baieti pe prima treapta a podiumului a urcat britanicul Sam Oldham, cu 85.750 p.
         Dar, iata clasamentele: feminin – 1. Tess Moonen (Olanda) 54,800, 2. Diana Bulimar (Romania) 54,200, 3. Bianka Szabina Mitykó (Ungaria) 49,350, 4. Shaden Wahdan (Austria) 43,350; masculin – 1. Sam Oldham (M. Britanie) 85,750, 2. Levente Vágner (Ungaria) 82,100, 3. Bánk Selmeczi (Ungaria) 78,700, 4. Thomas Neuteleers (Belgia) 78,400, 5. Levente Tóth (Ungaria) 77,650, 6. Karl Koszta (Olanda) 75,350.
        Ramane de vazut, peste putin timp, care va fi ierarhia la primele Jocuri Olimpice ale Tineretului.
Rezultate detaliate: Concurs Budapesta – feminin, Concurs Budapesta – masculin

NICOLAE FORMINTE S-A RETRAS DE LA LOT  Antrenorul Nicolae Forminte si-a anuntat retragerea din colectivul tehnic al lotului feminin de gimnastica artistica, care se afla acum sub conducerea colectivului format din Octavian Bellu, Mariana Bitang şi Anca Grigoraş.