Dr.Anca Ionescu, in Comisia de Exceptii pentru Uz Terapeutic a FIG

Dupa cum se stie, la St. Petersburg (Rusia) a avut loc reuniunea Comitetului Executiv al Federatiei Internationale de Gimnstica, prilej cu care au fost luate in discutie o serie de probleme vizand activitatea forului international. Intre hotararile adoptate, se inscrie si alegerea in Comisia de Exceptii pentru Uz Terapeutic a dr. Anca Ionescu, reputat specialist, care se adauga celorlalte personalitati ale gimnasticii romanesti alese in diverse organisme ale FIG si UEG.

Printre alte hotarari – o parte le-am prezentat prin intermediul d-lui Adrian Stoica, presedintele FRG si membru al CE al FIG – adoptate de Comitetul Executiv se mai numara, de asemenea:
– Stabilirea datei de 21 iulie 2010 pentru depunerea tuturor candidaturilor pentru organizarea Cupei Mondiale
– Alegerile pentru Comisia Sportivilor sa nu se mai desfasoare pe durata Jocurilor Olimpice, ci a Campionatelor Mondiale, motiv pentru care, de aceasta data, mandatul presedintelui Comisiei se prelungeste, in mod exceptional, cu un an, alegerile urmand sa aiba loc in 2013 si nu la Londra 2012.
– Federatiile care au membri in Comitetele Tehnice nu mai pot depune candidaturi pentru Comisia Sportivilor la aceleasi discipline.
– Gimnasta bulgara Mariela Sirakova (Bulgaria) va concura pentru Georgia.
– Congresul 2010 va avea loc in octombrie, la Vysoké Tatry (Slovacia), moment in care vor fi adoptate si amendamente la Statut.
– Federatiile din Germania si Slovenia sunt candidate pentru Congresul FIG 2012, in timp ce Japonia si Norvegia au nevoie de a obtine o majoritate de 2/3 in octombrie, pentru a capata statutul de candidate.
– Regulamentele FIG referitoare la dopaj vor fi aplicate tuturor competitiilor, inclusiv celor organizate de federatiile continentale.
– Comisia pentru Exceptii de Uz Terapeutic, din care face parte si dr. Anca Ionescu, cuprinde acum 5 membri si are ca presedinte pe dr. Mariela Sirakova (Bulgaria).

De asemenea, Comitetul Executiv l-a felicitat pe auditorul Ron Froehlich (SUA) pentru decorarea cu Ordinul Olimpic de catre Presedintele CIO, Jacques Rogge, exprimandu-si, totodata, satisfactia pentru modul cum decurge vanzarea biletelor pentru Campionatele Mondiale de gimnastica artistica de la Rotterdam, din octombrie, pentru finale acestea fiind dejà epuizate.