Este randul arbitrelor sa fie… arbitrate!

        Intensa activitate internationala nu numai in plan competitional, dar si in ceea ce priveste pregatirea arbitrilor, avand in vedere ca acestia reprezinta un “sector” extrem de important al reusitei spectacolului gimnasticii si, de asemenea, in stabilirea ierarhiilor valorice, cu consecinte deosebite in planul general al activitatii sportive. Drept urmare, sub egida Federatiei Internationale de Gimnastica sunt organizate o serie de Cursuri Internationale de Arbitraj la toate disciplinele aflate sub egida FIG, perioada urmatoare fiind focalizata asupra gimnasticii feminine. Dupa Tel Aviv (Israel) si Chiba (Japonia), a venit randul actiunilor programate la Lima (Peru), Doha (Qatar), Nedelisce (Croatia), Seul (Coreea de Sud) si, nu in ultimul rand, la Bucuresti, in perioada 18 – 22 martie 2013.
        Complexul Olimpic Sydney 2000, de la Izvorani, va fi gazda acestui eveniment, aici desfasurandu-se, se stie, in conditii foarte bune si Cursurile Internationale pentru gimnastica artistica masculina si gimnastica aerobica, reuniuni care au avut loc luna trecuta, respectiv la inceputul acestei luni.
        La acest Curs, rezervat gimnasticii feminine, vor fi prezente 55 de arbitre din Belgia, Japonia, Germania si Romania, totul sub supravegherea Donatellei Sacchi (Italia), expert al FIG. De altfel, dupa cum ne spunea Anca Grigoras, antrenor federal si membra a Comisiei Tehnice a UEG, responsabila Comitetului de Organizare “au fost luate toate masurile ca acest Curs sa se desfasoare in cele mai bune conditii, sub toate aspectele, asa cum, de altfel, s-au derulat si precedentele doua actiuni asemanatoare, de la baieti si gimnastica aerobica. Miza, foarte importanta, pentru participante este obtinerea brevetului international si national de arbitraj, brevet fara de care, evident, nu se poate oficia la competitii de top…”.
        Primele trei zile vor fi rezervate lectiilor teoretice si practice, avand in prim-plan aplicarea si interpretarea Codului de Punctaj 2013 – 2016, document elaborat de forul mondial al gimnasticii si care se va afla la baza arbitrajului in urmatorii ani, pentru ca, in final, sa se desfasoare testul grila pentru aprecierea si validarea cunostintelor.