Mesaje de felicitare din partea Presedintelui si a Primului-ministru

Presedintele Traian Basescu si Primul-ministru Victor Ponta au adresat Mesaje de felicitare gimnastelor Larisa Iordache si Diana Bulimar, multiple medaliate la Campionatele Europene de la Moscova, precum si lui Flavius Koczi, medaliat cu argint, ei aducand Romaniei sapte medalii de aur, argint si bronz la intrecerile din Capitala Rusiei.

Presedintele Traian Basescu, intr-un Mesaj video postat pe un site de socializare, a transmis felicitari medaliatilor nostri la Campionatele Europene de la Moscova:

“Gimnastele si gimnastii nostri sunt mai rapizi decat poate fi un Presedinte. In total, sapte medalii de aur argint si bronz la Campionatele Europene de la Moscova. Felicitari Larisei Iordache, Dianei Bulimar si lui Flavius Koczi, sportivi care ne-au bucurat mai mult decat orice in acest sfarsit de saptamana. Nu pot, insa, sa nu ma gandesc cu drag, cu respect, la marii lor antrenori, fie ca ma gandesc la Octavian Belu, la Mariana Bitang sau la Ioan Suciu. Le mulţumesc tuturor, sportivi si antrenori, pentru gloria pe care au adus-o Romaniei. Va asteptam cu drag acasa”.

De asemenea, Prim-ministrul Victor Ponta a transmis, duminica, un Mesaj de felicitare gimnastelor Larisa Iordache  si Diana Bulimar pentru medaliile obtinute la Campionatele Europene de gimnastica de la Moscova, precum si lui Flavius Koczi, medaliat cu argint.

”Doresc sa transmit cele mai sincere felicitari fetelor noastre pentru medaliile obtinute la Moscova. Salut şi admir ambitia si determinarea prin care Larisa Iordache si Diana Bulimar au luptat pentru ca podiumul de la Moscova sa fie dominat astazi de Romania.
Rezultatele obtinute sunt nu doar o dovada incontestabila a muncii depuse in timp, dar mai ales un motiv de bucurie si mandrie pentru romanii de pretutindeni.
In urma performantelor de azi, Romania ajunge la cota de sapte medalii la Moscova.
Tocmai de aceea, doresc sa-l felicit si Flavius Koczi, si pe toti sportivii care evolueaza sub drapelul Romaniei la aceste Campionate Europene.
Vreau sa ştiti ca o tara intreaga va sprijina, va tinem pumnii şi credem in succesul vostru! Mult succes!”

Romania a obţinut sapte medalii la Campionatelor Europene individuale de gimnastica artistica de la Moscova: una de aur –  Larisa Iordache la barna, aceeasi sportiva obţinand si trei medalii de argint (individual compus, sarituri si sol), Diana Bulimar – o medalie de argint la barna si una de bronz la sol, precum si inca o medalie de argint, a lui Flavius Koczi, la sarituri.