Flavius Koczi pe podium la Cupa Mondiala din Portugalia

Flavius Koczi a cucerit doua locuri intai si un loc secund la Cupa Mondiala, desfasurata in Portugalia, la Sao Joao da Madaira, competitie la care au participat cativa dintre cei mai buni gimnasti ai momentului, in disputa pentru un loc cat mai bun in ierarhia acestei competitii.

Flavius a castigat medalia de aur la sol, cu  15.400, reusind sa-l invinga pe campionul mondial de la acest aparat, brazilianul Diego Hypolito, prezentand un exercitiu mult mai dificil decat pana acum.

Cu o evolutie buna, Flavius Koczi s-a impus si la sarituri (16.175), devansandu-i pe brazilianul Diego Hypolito (16.162) si spaniolul Ivan San Miguel (15.950).

Koczi a urcat pe podium şi la cal cu mânere, unde a obtinut al doilea rezultat (14.825), aurul fiind adjudecat de chinezul Weiyang Guo (15.200). Tot in finala de la cal, celalalt reprezentant al nostru, Cristian Bataga, a obtinut locul al 8-lea.

Pana la finalul anului, Cupa Mondiala mai programează etapele de la Gent (11-12 septembrie), Kiev (18-19 septembrie) si Ostava (1-3 octombrie).

Romania nu a fost prezenta in concursul feminin.