Gabriel Burtanete, Campion Mondial la Sărituri, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de Gimnastică Artistică ale Juniorilor

București, 1 iulie 2019 – Gabriel Burtanete a câștigat aurul mondial la proba Sărituri a Campionatelor Mondiale de Gimnastică Artistică pentru Juniori, organizate la Gyor, în Ungaria, în perioada  27 – 30 iunie 2019.

Gabriel Burtanete a cucerit medalia de aur la proba Sărituri, cu media de 14.424 puncte, fiind urmat pe podium de sportivii Yang Haonan (China) și Jasper Smith Gordon (Marea Britanie).

În concursul pe echipe, la feminin, gimnastele junioare Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu și Antonia Duță au obținut locul 4, cu un total de 104.596 puncte, după Rusia, China și SUA. Echipa de gimnaști juniori a României, formată din sportivii Gabriel Burtanete, Robert Burtanete și Raul Șoica s-a clasat pe locul 13, cu 153.496 puncte.

În finalele pe aparate de la gimnastica artistică feminină, Ioana Stănciulescu s-a clasat pe locul 5 la bârnă, cu 13.366 puncte. La sol, Silvia Sfiringu a obținut locul 6 , cu 13.000 puncte, iar Ioana Stănciulescu locul 8, cu 12.966 puncte.     .

Delegația României a fost formată din: antrenorii Adrian Meleancă, Dănuț Grecu, Cornel Burduhosu, Liliana Cosma, Florin Cotuțiu, arbitrii Eugen Cățean și Angela Cacoveanu, paramedicii Florin Aștefanei și Razvan Marcu, medic Mihai Râșcu.

Rezultate complete – aici.