Gimnastica aerobica: Sportivi niponi, in stagiu de pregatire la Constanta

        Gimnastica aerobica romanesca si-a capatat un binemeritat renume in lumea sportului international, ca urmare a rezultatelor deosebite obtinute la marile competitii, acolo unde reprezentantii nostri au urcat permanent pe treapta de sus a podiumului de premiere, asa cum s-a intamplat si la recentele Campionate Mondiale, care au aut loc la Rodez (Franta), in cadrul carora Romania a occupa locul intai pe natiuni la seniori, o comportare deosebita avand si la nivelul tinerei generatii.
        Indiscutabil se poate vorbi, in acest moment, de o veritabila scoala romanesca in aceasta disciplina, o “scoala” din ce in ce mai cunoscuta si respectata.
        Dar, de asemenea, printre cei mai buni specialisti ai genului se numara si gimnastii din Japonia, cu regularitate pe podiumul intrecerilor de anvergura mondiala.
        In perioada 20 -26 august, se va afla la Constanta un puternic lot de gimnasti si gimnaste din “Tara Soarelui Rasare” – majoritatea medaliati in cadrul Concursului pe categorii de varsta (in fond un veritabil “mondial” al juniorilor) din cadrul Campionatului Mondial de la Rodez. Condus de Tanaka Kazi – secretar general al Federatiei Internationale de Aerobic si Tammy Kitagawa – vicepresedinte al Comitetului Tehnic FIG gimnastica aerobica, din lot fac parte, printre altii Saito Mizuki (foto), Kanai Takumi, Fukasawa Yuki, Kodama Mana, Doki Sakiko etc.
        Pe durata acestui stagiu de pregatire, impreuna cu clubul Farul Constanta, se vor afla alaturi de specialistii si sportivii japonezi si tehnicienii nostri Cristiana Spanu si Maria Fumea, dar si tinerii gimnasti Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete, Cosmina Staicut, Stefan Hustea s.a.