Gimnastii nostri la Jocurile Olimpice ale Tineretului

        Una dintre marile intreceri ce se vor desfasura luna viitoare, sub egida Comitetului International Olimpic, va fi prima editie a Jocurilor Olimpice de Vara ale Tineretului, din delegatia Romaniei, conform deciziei Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Gimnastica, urmand sa faca parte si Diana Bulimar si Andrei Vasile Muntean, insotiti de antrenorii Cristian Moldovan, respectiv Emil Popescu. De asemenea, vor mai fi prezenti la intrecerile din Singapore, Adrian Stoica – presedinte al juriului suprem pentru competitia masculina, precum si Ioan Suciu – arbitru.
Dezvoltand ideea lui Pierre de Coubertin despre universalitatea olimpica, CIO a initiat organizarea Jocurilor Olimpice pentru Tineret, editia inaugurala urmand a avea loc la Singapore, conform voturilor celor 105 membri CIO, la Sesiunea din 21 februarie 2008. Intre 14 si 26 august, pe durata celei de a XXIX-a Olimpiade, peste 3000 de participanti din peste 100 de Comitete Olimpice Nationale, se vor intrece la 26 de discipline.
In programul acestei mari competitii figureaza si gimnastica (artistica, ritmica si trampoline), Romania obtinand calificarea, atat la feminin cat si la feminin, doar la gimnastica artistica.
            Competitia care va avea loc in Bishan Sports Hall  (1910 locuri), intre 18 si 22 august, reuneste 42 de gimnaste si tot atatia gimnasti, la capatul intrecerilor urmand sa fie acordate 12 medalii.
            Dupa cum a precizat Adrian Stoica, presedintele FRG, gimnastii, dar si ceilalti sportivi, vor lua parte si la “o serie de actiuni culturale, seminarii, intalniri, cu un important rol educativ, prin toate acestea incercand sa se atinga si unul dintre scopurile principale ale acestei mari intreceri, acela de a stabili legaturi intre tinerii sportivi ai lumii, de a dovedi ca sportul are importante valente, nu numai competitionale, dar si educative…”
         Dorinta Federatiei Romane de Gimnastica pentru o cat mai buna reprezentare la Jocurile Olimpice ale Tineretului, de la Singapore, se traduce si prin asigurarea unui program de pregatire pentru cei doi sportivi – Doina Bulimar si Andrei Vasile Muntean -, astfel ca ei sa poata concura la un nivel cat mai bun.
            In acest sens se inscrie si participarea la un concurs organizat la Budapesta, in ziua de 24 iulie, la invitatia forului de specialitate din Ungaria, competitie la care va lua startul doar Doina Bulimar, avand in vedere ca Andrei Vasile Muntean nu este complet refacut din punct de vedere al sanatatii.

      Tragerile la sorti pentru intrecerile de gimnatica artistica:

       Tragere la sorti – feminin

       Tragere la sorti – masculin