JOT – Andrei Muntean, locul 4 la individual compus

        Cei mai buni 18 sportivi, dintre cei 41 care s-au prezentat la startul competitiei de gimnastica artistica a Jocurilor Olimpice ale Tineretului, au revenit la Bisham Sports Hall din Singapore pentru a-si disputa podiumul la individual compus. Intre acestia s-a aflat si reprezentantul nostru Andrei Muntean care, in cele din urma, s-a situat pe locul 4, o performanta mai mult decat meritorie.
        Cel care a dominat competitia, asa cum s-a intamplat si in calificari, a fost japonezul de 15 ani, Yuya Kamoto, el intrand in istoria tineretului olimpic ca fiind cel dintai care a castigat un titlu olimpic al gimnasticii juvenile, incheiind individualul compus cu 86.35 – e drept, cu un punctaj sub cel inregistrat in calificari (87.20) -, Yuya fiind urmat de  ucraineanul Oleg Stepko (85.350) – care a impresionat prin puterea executiei si atitudinea imperturbabila, el amintind de Grigory Misyutin, campion mondial cu trei ani inainte sa se nasca blondul Oleg –  si chinezul Zhu Xiaodong  (85.000).
        A fost evident faptul ca tinerii gimnasti au evoluat cu si mai multa ambitie, dar si cu mai multa prudenta, totodata, destul de multi fiind marcati si de incarcatura psihica a momentului, astfel ca au existat si greseli, motiv pentru care punctajele, chiar si in ceea ce-i priveste pe ocupanti podiumului, au fost sub cele consemnate in prima faza, la calificari.    
       La randul sau, Andrei Muntean s-a pastrat in nota demonstrata in intrecerile de luni, mai mult urcand doua locuri in clasamentul general, profitand si de prestatiile mai slabe ale britanicului Sam Oldham (84.65) si rusului Daniil Kazachkov (84.00), acestia coborand in clasament, in special Sam (de pe 2 pe 5), care a pierdut orice sansa in urma unei cazaturi consemnate la sol, in timp ce Daniil a ratat parlelele.
       Asa dar, iata si cele doua “linii” de rezultate realizate de Andrei Muntean:

                             sol               cal             inele         sarituri          paralele          bara                           
Calificari         13.950        13.650      14.700       15.700             14.400          11.400
Finala              14.000        12.950      14.650       15.800            13.850           13.700

        Andrei Muntean, care a fost rasplatit cu Diploma Olimpica pentru clasarea la individual compus, ramane in cursa pentru medalii si in concursul pe aparate, avand reale sanse la inele, unde a fost de departe cel mai bun si in calificari, si in finala la individual compus, dar si la paralele sau chiar la cal, unde a fost mereu in top.

         Joi sunt programmate intrecerile gimnastelor pentru podiumul la individual compus, Romania fiind reprezentata de Diana Bulimar.

Jocurile Olimpice ale Tineretului – Rezultate finale individual compus masculin