Junioarele la “La Classique Gymnix” 2013 – Canada

Seria concursurilor lunii martie, la nivelul juniorilor si seniorilor, este deschisa de cea de a 22-a editie a ceea ce am putea numi “La Classique Gymnix” 2013, programata in perioada 7-10 martie la Complexul Sportiv Claude-Robillard – Salle Omnisport & Gymnase din Montreal (Canada), si care cuprinde trei momente de varf: “Junior International” Cup (feminin) – competitie pe echipe -, “Gymnix Challenge” (feminin) – un concurs international care reuneste gimnaste de elita – si “Gymnix Classic” – prezenta la nivel regional si national a unor sportive din Canada si SUA si, probabil, din afara Americii de Nord. La acest eveniment, in concursul din cadrul “Junior International” vor evolua si trei dintre gimnastele noastre junioare: Laura Jurca, Andreea Munteanu (ambele de la CNS CSS Cetate Deva) si Paula Tudorache (Dinamo Bucuresti), alaturi de care se vor afla antrenorii Adela Popa si Cristian Moldovan.
Si-au anuntat prezenta, de asemenea, la “Cupa Junioarelor” echipele Belgiei, Canadei, Frantei, Japoniei si  Rusiei, in concurs urmand sa evolueze si o formatie mixta, alcatuita din patru gimnaste din Franta, Belgia si Canada.
In ceea ce ne priveste, Laura Jurca se va prezenta la sarituri, barna si sol, Andreea Munteanu – la paralele, barna, sol iar Cristina Paula Tudorache – la paralele, barna, sol. Anuntata anterior, Andreea Iridon nu a mai efectuat deplasarea.
Din componenta anuntata a celorlalte formatii, retinem numele gimnastelor Maria Bondareva (Rusia), Brianna Clark si Aleez Yu (Canada) sau Louise Vanhille (Belgia), care s-au afirmat si cu prilejul altor competitii internationale.
In acelasi timp, in cadrul “Challege Gymnix” vor lua startul peste 50 de gimnaste din Belgia, Spania, Finlanda, Peru, Trinidad-Tobago si de la mai multe cluburi din “Tara Frunzei de Artar”, gimnaste nascute in 1995 – 2000, in arena de la Complexul Sportiv Claude-Robillard urmand sa se reuneasca, asa dar, in total, peste 800 de tinere gimnaste.
De-a lungul celor doua decenii, la acest eveniment au luat parte o serie de junioare, care, mai apoi, au devenit staruri ale gimnasticii mondiale: Bridget Sloan (SUA) – campioana mondiala 2008, argint cu echipa la JO 2008 -, Shawn Johnson (SUA) – aur mondial 2007, campioana olimpica (barna) 2008 – Carly Patterson (SUA) – campioana olimpica 2004 -, Lidia Podkopaeva (Ucraina) – aur la JO 1996, Dominique Dawes (SUA) – aur cu echipa la JO Atlanta, Jordyn Wieber (SUA) – campioana mondiala cu echipa 2011 si olimpica 2012, Aliya Mustafina (Rusia) – aur olimpic la paralele 2012 si campioana mondiala 2010, Lauren Mirchel (Australia) – campioana lumii la sol in 2010, dar si Larisa Iordache si Diana Bulimar, la editia din 2010, campioane europene si medaliate olimpice ale anului 2012.
De notat, de asemenea, un fapt interesant si cu o anume semnificatie: in dorinta de a contribui la protejarea mediului, o singura copie a rezultatelor va fi distribuita pe suport de hartie fiecarei echipe si nici una catre spectatori, rezultatele putand fi urmarite pe un mare ecran montat pe holul salii sau consultate la adresa de web: www.internationalgymnix.ca.

Pentru alte amanunte, click aici: Participante Junior Cup & Challenge Cup, Profiluri gimnaste, Orar final, Informatii generale,