La “nationalele” de aerobic, juniorii, punctul forte!

         Intre 3 si 5 septembrie, la Constanta, pe scema Casei de Cultura a Sindicatelor, va avea loc cea de a 15 -a editie a Campionatelor Nationale si a 11-a editie a “Cupei Farul”, intreceri care vor reuni pe cei mai buni seniori si juniori, specialisti ai gimnasticii aerobice.
         Despre aceste importante competitii am vorbit cu d-na ALINA DRAGAN, antrenor federal si presedinte al Comitetului Tehnic pentru gimnastica aerobica.

          – Sa creionam in cateva linii editia 2010 a acestor intreceri…
         – Anul 2010 a avut, in ceea ce priveste gimnastica arobica, o serie de puncte de interes, in plan international, punctul maxim atingandu-l la Campionatele Mondiale de la Rodez, acolo unde reprezentantii nostri s-au aflat printre cei mai buni, cucerind, printre altele, si locul intai pe natiuni. Acum, pe plan intern, a venit randul Campionatelor Nationale, intrecere care va oferi, poate mai mult ca altadata, posibilitatea sa ne indreptam foarte atent privirea spre noua generatie. De asemenea, va avea loc si Cupa Farul, la randu-i o disputa de traditie, cu foarte cunoscutul atlet Ilie Floroiu, presedintele clubului de pe Litoral, si nu numai, un promotor neobosit.
         – Prin urmare, Constanta, 3 – 5 septembrie, la Sala Casei de Cultura a Sindicatelor…
          – Asa este, mizand, totodata, si pe participarea unui public cat mai numeros, care va asista la veritabile demonstratii de virtuozitate artistica.
          – Apropo de participare, care cluburi se vor afla in disputa pentru titlurile nationale?
          – Vor fi 12 cluburi CSM Arad, Urania Arad, CS Universitatea Arad, UNEFS Bucuresti, CSS Triumf Bucuresti, CS Palestra 21 Caracal, Farul Constanta, CSS 1 Constanta, A.S. Win-Gym Constanta, Cetate Deva, Gimnis Iasi, CSS Petrosani, precum si Lotul National de seniori. In competitie se vor afla gimnaste si gimnasti, care vor evolua pe categorii de varsta cunoscute si la probele cunoscute.
          – Afirmati ca va veti indrepta atentia cu precadere spre cei care bat la portile senioratului…
         – Avand in vedere ca, dupa Campionatele Mondiale de la Rodez, s-a cam creat un gol in randul seniorilor, editia din acest an a Campionatelor Nationale se va constitui si intr-un test, pentru a vedea in perioada urmatoare, cum vor face trecerea la categoria seniori a celor care s-au remarcat atat de bine la juniori. Cateva exemple ar fi Maria Bianca Becze, Mihaita Cimpoi, Marius Petruse, Delia Lacataru, Nela Caraivan sau Andreea Bogatean.
         – Preocuparile nu se refera doar la noii veniti, sa zicem, ci si in plan tehnic…
         – Intr-adevar, vrem sa punem la punct criteriile de compozitie pentru viitor, deoarece nu putem ramane in urma celorlalti, daca tinem seama de evolutia gimnasticii aerobice pe plan international.Noi trebuie sa fim inaintea lor, nu ei!
         – Revenind la intrecerile de la Constanta, stim ca exista si altfel de trofee, nu numa titlurile nationale…
         – Prin stradaniile Carmencitei Constantin, membru in Comitetul Tehnic, care ne sprijina cu tot sufletul activitatea, dar si a altor sponsori locali, se vor acorda si cateva premii speciale, in prim-plan situandu-se, cred, “Premiul Gineta Stoenescu”, acordat primelor trei cluburi din clasament, dar, atentie, sumele in cauza – pentru ca este vorba de premii in bani – avand o destinatie speciala: antrenorii care lucreaza la acele cluburi. Dorim. astfel, sa-i stimulam pe cei care se straduie sa aduca in marea performanta sportivi talentati.
         – Asadar, ce asteptati de la aceste Campionate?
        – Daca la nivelul seniorilor se cam stie ce vom vedea, sunt convinsa ca la juniori vom avea un concurs foarte frumos si foarte echilibrat. Cred ca nu gresesc daca afirm ca intrecerea juniorilor va constitui unul din punctele forte ale competitiei.
        – Sa le uram, asa dar, tuturor, mult succes!

                 Emanuel Fantaneanu – romgym.ro

Alte informatii puteti afla pe site-ul nostru la Gimnastica Aerobica / Programe competitii