La Buzau, Campionatele Nationale ale juniorilor si junioarelor IV

Din nou Buzaul a fost gazda Campionatului National de gimnastica rezervat juniorilor IV, nivel 1 şi 2, categorie considerata a fi  trambulina de lansare pentru tinerii sportivi spre marea performanta, competitie aflata sub egida Federatiei Romane de Gimnastica si organizata în colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean, Clubul Sportiv Şcolar Buzau, Asociatia de Gimnastica Buzau si Directia Judeteana de Tineret si Sport. In Sala C.S.S. Buzău s-au aflat 69 de gimnasti de la 13 cluburi – CSS Buzau, LPS Bistrita, CSS 1 Timisoara, CSM Cluj, CSS Lugoj, CSS Dinamo Bucuresti, CSS Steaua, CSS Sf. Gheorghe, CSS Resita, CSS Brasovia Brasov, LPS “Szasz Adalbert” Tg. Mures, CSS Sibiu – fiecare incercand sa-si demontreze calitatile.
In concursul pe echipe, victoria a revenit echipei CSS Buzau, cu 390.762 – in componenta Radu Pruna, Mario Bichir, Madalin Dragna, Dragos Balaban, Gabriel si Robert Burtanete -, pe locul secund situandu-se CSS Sibiu Raul Cinazan, Andi Antine, Andrei Barac, Ionel Bera, Andrei Soaita, Darius Negoescu -, care a terminat cu 383.926, pe pozitia a 3-a fiind CSS Dinamo BucurestiDaniel Serban, Adrian Ciobanu, Iustin Giriada, Antonio Sandu, Todor Minea, Cristian Radu -, cu 374.962.
In concursul individual compus – la ambele categorii, Nivel 2 si 1, precum si pe aparate a fost o adevarata batalie in lupta pentru medalii.
Individualul compus – nivel 2, cu 51 de gimnasti in competitie, a fost dominat de fratii Gabriel si Robert Burtanete (in imaginea alaturata), ambii de la CSS Buzau, Gabriel fiind cel care a reusit sa-si adjudece titlul, intre el si fratele sau fiind o diferenta de 2.101 puncte, 82.399 – 80.866, aceasta si ca urmare a unor ratari ale  lui Robert la bara si sarituri, pe treapta a treia a podiumului fiind dinamovistul bucurestean Cristian Radu, cu 80.298.
Daca la Nivel 2 in prim-plan s-au aflat gazdele, in schimb individualul compus – nivel 1, cu 21 de competitori la start, a fost dominat de sportivii de la CSS Lugoj, ei obtinand primul loc, prin David Ghise, cu 77.533, pozitia a 3-a, prin Patrick Voichescu, cu 76.698, si pe cea de a 4-a, prin Norbert Marcu, cu 75.900, argintul revenind lui Ovidiu Kutas, de la CSM Cluj, c
u 76.831.
Pentru suprematia la aparate a fost, in general, o disputa, in special, intre Ovidiu Kutas (CSM Cluj) – invingator la sol si cal, David Ghise (CSS Lugoj) – castigator la paralele, dar si pe podium la bara, inele, sol, cal, Patrick Voichescu (CSS Lugoj), Radu Pruna (CSS Buzau), Raul Tonca (CSS Sibiu), si ei invingatori, la inele, sarituri respectiv bara, dar si printre medaliati la celelalte aparate.

Rezultate Campionat National – Juniorti IV – Buzau 2013

Locul baietilor il vor lua, in sala din Buzau, incepand de vineri, 24 mai 2013, junioarele IV, la randul lor in disputa pentru titlurile “nationale”.

Pentru alte amnunte, click aici: Program concurs C.N. junioare IV – Buzau