La Onesti, prima editie a “Cupei Nadia Comaneci”

Fundatia Nadia Comaneci si Clubul Sportiv Municipal Onesti a organizat prima editie a “Cupei Nadia Comaneci” la gimnastica artistica, in Sala Polivalenta “Nadia Comaneci” din Onesti, la competitie participand 70 de sportive de la cele mai mari cluburi de gimnastica din tara, respectiv sperante ale acestei discipline, mici performere de categoria a IV-a ( nivel 1 + 2 – junioare mici). Acțiunea a avut si menirea de a marca 40 de ani de activitate a clubului CSM Onesti, o grupare care de-a lungul existenței sale a dat Romaniei numerosi campioni nationali, dar si olimpici, mondiali sau europeni.“Cred că nu este suficient doar sa faci performanta intr-un anumit domeniu. Important este sa ajuti tinerele generatii sa faca la randul lor performanta, sa îti calce pe urme, chiar sa te depaseasca, daca este posibil. De aceea, sper ca prin aceasta competitie sa oferim un si mai mare imbold micilor gimnaste sa continue sa munceasca si sa se dedice acestui sport minunat, pentru ca numai prin daruire şi implicare totala poţi avea rezultate exceptionale”, a declarat Nadia Comaneci, Presedinte Fondator al Fundatiei ce ii poarta numele.
“Inca de la lansare, Fundatia Nadia Comaneci si-a propus sa sustina performanta in sport si nu numai. Astfel ca multe dintre programele noastre au fost orientate spre atragerea copiilor catre miscare si incurajarea acestora sa practice un sport de performanta. Era firesc ca, dupa cinci ani de functionare, sa ajungem si la momentul unui eveniment dedicat micilor gimnaste care regasesc in Nadia Comaneci un model demn de urmat”, a declarat Virgil Munteanu, director general al fundatiei.
“Cupa Nadia Comaneci reprezinta pentru Clubul Sportiv Municipal Onesti, precum si pentru comunitatea noastra, recunoasterea de catre Nadia a valorii performantelor sportive din orasul nostru. Ne dorim ca aceasta prima editie sa devina o traditie a comunitatii onestene care sa promoveze atat micile gimnaste deja angrenate in sportul de performanta dar si un mod de promovare a frumusetii gimnasticii sportive”, a precizat Ingrid Istrate, directorul CSM Onesti.
Asadar, la Onesti a avut loc prima editie a “Cupei Nadia Comaneci”, competitie destinata gimnastelor de categoria IV. Continuand traditia “Cupei CSM Onesti” organizatorii au pregatit si in aceasta primavara o competitie frumoasa din care nu au lipsit surprizele artistice si darurile in jucarii pentru medaliate.

Iata cum arata podiumurile competitiei:
Echipe – 1. CS Dinamo Bucuresti, 2. CSS 1 Timisoara, 3. SCM Bacau
Individual compus, nivel 1 – 1. Antonia Duta (CS Dinamo), 2. Ioana Stanciulescu (CS Farul), 3.  Valentina Gondos (CSM Onesti)
Sarituri, nivel 1 – 1. Antonia Duta (CS Dinamo), 2. Valentina Gondos (CSM Onesti), 3.  Ioana Stanciulescu (CS Farul) si Andreea Tudor (CSS 7 Dinamo)
Paralele, nivel 1 – 1. Ioana Stanciulescu (CS Farul), 2. Antonia Duta (CS Dinamo), 3.  Silvia Sfiringu (CS Farul)
Barna, nivel 1 – 1. Antonia Duta (CS Dinamo), 2. Ioana Stanciulescu (CS Farul), 3.  Elisa Stana (CSS 1 Timisoara)
Sol, nivel 1 – 1. Elisa Stana (CSS 1 Timisoara), 2. Ioana Stanciulescu (CS Farul), 3.  Valentina Gondos (CSM Onesti)
Individual compus, nivel 2 – 1. Maria Pana (CS Dinamo), 2. Ana Maria Rugina (CSM Arad), 3.  Teodora Teodoru (SCM Bacau)
Sarituri, nivel 2 – 1. Elena Alexandra Trandafir (CS Dinamo), 2. Maria Pana (CS Dinamo), 3.  Teodora Teodoru (SCM Bacau)
Paralele, nivel 2 – 1. Maria Pana (CS Dinamo), 2. Ana Maria Rugina (CSM Arad), 3.  Elena Alexandra Trandafir (CS Dinamo)
Barna, nivel 2 – 1. Maria Pana (CS Dinamo), 2. Ana Maria Rugina (CSM Arad), 3.  Gianina Dan (CSS 1 Timisoara)
Sol, nivel 2 – 1. Maria Pana (CS Dinamo), 2. Iulia Berar (CSM Arad), 3.  Teodora Teodoru (SCM Bacau)

Sursa: AGERPRES, Foto: http://puzzlegym.ro