La Reșița, Memorialul „Sandu Checicheş“, ediţia a II-a

Sala Clubului Sportiv Şcolar Reşiţa a găzduit ediţia a II-a a Memorialului „Sandu Checicheş“, la gimnastică. La ediţia din acest an au participat gimnaşti şi gimnaste de la cluburile CSM şi CSŞ Reşiţa, în total 35 de sportivi care au readus în actualitate memoria gimnastului şi antrenorului reşiţean, plecat prea devreme dintre noi. Organizatorul acțiunii a fost Clubul Sportiv Muncitoresc, care a acordat premii în diplome, medalii, tricouri şi dulciuri, de ele bucurându-se toți gimnaştii participanţi, competitorii având vârste între 3 şi 17 ani.
Au evoluat și şase sportive de la gimnastică ritmică, antrenate de Daniela Ţîrbea şi Luminiţa Laţcu, iar alături de ele tinerii gimnaşti reşiţeni, laureaţi la competiţiile naţionale, antrenaţi de Robert Bălan, Remus Jivan, Ghiorghi Rotaru şi Mihaela Rugaci. Cu toţii au dovedit că la Reşiţa există o şcoală care formează gimnaşti de performanţă, viitori campioni naţionali, dar şi o pepinieră pentru loturile de gimnastică ale României.


„Pentru noi antrenorii, dar şi pentru sportivii care vor să facă performanţă într-o disciplină care a reprezentat cu brio tricolorul în competiţiile olimpice, mondiale şi europene din ultimii 40-50 de ani, este bine să-i respectăm pe cei care au obţinut rezultate de excepţie pentru Reşiţa şi România, iar astăzi, din păcate, nu mai sunt printre noi. Sandu Checicheş a fost un mare gimnast, de la care cei care i-au călcat pe urme au avut ce învăţa“, ne-a mărturisit prof. Robert Bălan.

Sandu Checicheş a fost unul dintre marii gimnaşti ai României, el numărându-se între cei 50 de sportivi cărăşeni ce ne-au reprezentat la Jocurile Olimpice de-a lungul anilor.  Născut la Reşiţa, în 1955, a câştigat numeroase titluri naţionale, individuale, ajungând să fie selecţionat în echipa care ne-a reprezentat la Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976 unde România a reuşit clasarea pe locul VI. Un an mai târziu a făcut parte din echipa ce a participat la Campionatul Mondial de la Strasbourg, alături de Dan Grecu, Kurt Szilier, Aurelian Georgescu, Nicolae Oprescu şi Sorin Cepoi, iar un an mai târziu, a fost cooptat în lotul României ce a evoluat la „mondialele“ de la Fort Worth. Pentru întreaga sa activitate, Sandu Checicheş a primit, în 1981, Titlul de Mestru emerit al sportului. A murit în anul 2004.

Sursa: Victor Nafiru – ziarul ”Argument” Caraș Severin