Lotul feminin pentru intalnirea cu Marea Britanie

         Gimnastele noastre vor schimba, la sfarsitul saptamanii, decorul salii de la Complexul Olimpic de la Izvorani cu cel de la  Pipers Vale Gymnastics Club din Ipswich (Anglia), locul unde se va desfasura intalnirea bilaterala dintre reprezentativele Marii Britanii si Romaniei, o intalnire care tinde a deveni traditionala.
            Programului competitiei se va derula dupa cum urmeaza: 14 august 2010 – echipe si individual compus; 15august – finalele pe aparate.
            Pentru aceasta intalnire, antrenorii coordonatori ai lotului au decis sa trimita la Ispwich o echipa formata din Gabriela Dragoi, Cerasela Patrascu, Raluca Haidu, Diana Trenca, Daniela Andrei, insotita de tehnicienii Liliana Cosma si Florin Cotutiu.

            “Aceasta perioada a mijlocului de august, as spune ca reprezinta adevaratul debut al pregatirilor pentru Campionatele Mondiale din octombrie, nu numai pentru noi, ci pentru toata suflarea gimnasticii. Pana in prezent fiecare a avut programul sau de vacanta, de acumulare, de refacere, in conformitate cu strategia fiecarui atrenor, pentru ca, acum, sa se intre pe drumul deloc lin care are punctul final la  Rotterdam. Intalnirea cu Marea Britanie, in ceea ce ne priveste, reprezinta, de asemenea, asezarea fetelor, a celor care vor face deplasarea, dar si a celor care au ramas acasa, pe linia de start a unei perioade extrem de serioasa si de incarcata de pregatire, cu o mobilizare la maximum si, desigur, avand ca tinta Mondialele”, a declarat Mircea Apolzan, secretarul general al federatiei noastre de specialitate.
            Si pentru “tabara” britanica meciul cu fetele noastre reprezinta un punct important – se va mai adauga, in ceea ce le priveste pe gazde, si intalnirea cu Elvetia din 28-29 august, de la Gateshead -, tinand seama ca in calendarul lor competitional figureaza nu numai C.M. de la Rotterdam, dar si Jocurile Commonwealth, de la Delhi, programate in perioada 8 – 14 octombrie.
            “Cele doua competitii amicale sunt foarte importante pentru noi. Aceste evenimente ne vor arata foarte clar care este stadiul pregatirilor pentru Rotterdam si Delhi. Ne asteptam la o incercare de revansa a Romaniei la Ipswich, daca avem in vedere ca la Campionatele Europene din primavara, de la Birmingham, noi am urcat pe treapta a doua, iar Romania a cucerit bronzul. Noi avem o lunga traditiei in ceea ce priveste aceste intalniri, cu participarea a doua puteri recunoscute in gimnastica mondiala, intalniri care sunt in beneficiul ambelor parti”, a declarat Adrian Stan, director tehnic al federatiei britanice de gimnastica.
            Asadar, o competitie care poate oferi repere pentru ambele grupari in ceea ce priveste modul de abordare a pregatirii in perioada urmatoare.