Medaliile primelor Jocuri Olimpice ale Tineretului

         Jocurile Olimpice ale Tineretului, care vor avea loc intre 14 si 26 august, la Simgapore, aflate la prima editie, se apropie cu pasi repezi, tinerii participanti efectuand ultimele pregatiri inainte de a intra in disputa pentru medalii, acestea fiind, de curand, prezentate public. Printre cei care vor fi rasplatiti cu aceste medalii speram sa se afle si sportivii nostri, din delegatia Romaniei facand parte si gimnastii Diana Bulimar si Andrei Vasile Muntean.
          Aversul medaliei a fost desenat de japonezul Setsuko Fukuzawa, care a castigat concursul de creatie organizat de Comitetul International Olimpic. “Valurile” si “flacara”, aflate pe avers, simbolizeaza spiritul olimpic si aclamatiile adresate tinerilor competitori. Corpul sportivului, in forma de “Y” este o evocare a Zeitei Nike si corespunde literei “y”, de la “youth” (tinerete – in engleza), dar pe care o gasim si in numele ce l-a dat Setsuko creatiei sale “Yes, Youth Can” (Da, tineretul poate!).


        

 Pe reversul medaliei apare Leul mitic, symbol al orasului Singapore, si emblema Jocurilor, intruchipare a spiritului tanar.
         Prin urmare, aur, argint si bronz pentru cei mai buni dintre cei mai buni tineri competitori olimpici.