Biografii-T


TOHANEANU, GHEORGHE (!936), n. l Intorsura Buzaului.  INCEPUT SA PRACTICE GIMNASTICA IN 1952. Multiplu campion National, a activat sub culorile clubului Dinamo Bucuresti. Campion National si International al Romaniei. Participant la Jocurile Olimpice din 1964. Maestru al sportului.

TURNER, DUMITRITA (1964), n. la Onesti, jud. Bacau. A inceput gimnastica la Liceul cu Program de Gimnastica din Onesti, sub indrumarea antrenorilor Florica si Florin Dobre. La lotul national s-a pregatit la liceul din Deva, cu antrenorii Bela si Martha Karoly. A avut o contributie deosebita la cucerirea primului titlu de campioana mondiala de catre echipa feminina de gimnastica a Romaniei, in 1979, la Fort Worth (SUA). Tot aici, se impune si la sarituri, obtinand medalia de aur. In anul 1980, la JO de la Moscova, cucereste medalia de argint in proba pe echipe. A facut parte din echipa care, la CM din 1981 de la Moscova, s-a clasat pe locul 4, precum si din echipa campioana mondiala universitara, in 1981, la Bucuresti. A lucrat ca antrenoare la Liceul cu Program de Gimnastica din Onesti. Din anul 1994 a lucrat ca antrenoare in Guatemala, iar in prezent se afla in Australia. Maestra emerita a sportului.

Biografii-Ţ

TUGURLAN, MIRELA (1980), n. la Focsani. Gimnasta de performanta, eleva la Liceul cu Program de Educatie Fizica din Deva. Prima legitimare o are la CSS de Gimnastica din Focsani. Eleva a antrenorilor Jenica si Mihai Stanculescu. La lotul national de junioare, s-a pregatit cu antrenorii Eliza Stoica, Stefan Gal, Liviu Mazilu, B. Pereteanu. Debuteaza in competitiile interne la varsta de 8 ani, iar in cele internationale, la 11 ani. In 1995, la CE de juniori, obtine medalia de aur la barna pe echipe si 2 medalii de argint, la paralele pe echipe si in proba pe echipe. Selectionata in echipa olimpica in 1996, isi aduce contributia, in conditiile unor intreceri deosebit de dificile, la cucerirea medaliei de bronz pe echipe, la JO de la Atlanta. Participa la CM din 1997 de la Lausanne, unde cucereste medalia de aur cu echipa. Maestra emerita a sportului. In anul 2000, i s-a conferit Medalia Nationala „Pentru Merit”, clasa a IlI-a.