Mesaj FIG cu ocazia Jocurilor Olimpice ale Tineretului

        Federatia Internationala de Gimnastica acorda o atentie deosebita primei editii a Jocurilor Olimpice de Vara pentru Tineret, care se va desfasura la Singapore, intre 14 si 26 august, in concurs urmand sa se afle si Diana Bulimar si Andrei Vasile Muntean.
        Pe site-ul forului mondial a fost dat publicitatii, in numele FIG, Mesajul presedintelui Comitetului Tehnic Masculin al FIG, Adrian Stoica, presedinte al Federatiei Romane de Gimnastica, in care se spune:
        “Pentru prima data in istoria Jocurilor Olimpice, tinerii din intreaga lume se vor bucura de privilegiul unic de a se intalni si concura intr-o intrecere special adaptata categoriei lor de varsta si la cel mai inalt nivel mondial. Dar asta nu e tot!
        Multumim Comitetului International Olimpic, pentru ca tinerii gimnasti vor avea, de asemenea, posibilitatea de a se intalni cu alti tineri din întreaga lume, de a cunoaste modalitati diferite de viata, cultura si idealuri, in contextul unei pasiuni comune – gimnastica artistica.
        Desi vor fi concurenti intr-o competitie de inalt nivel, bazat pe fair-play, cu clasamente si medalii, cred ca principala realizare care va domina Jocurile sunt legaturile ce se vor crea intre tinerii de pe toate continentale, sentimentul reciproc de intelegere si prietenie intre oameni!
        Cum putem defini aceste Jocuri intr-um cuvant? Poate ca “Unitate in diversitate” – unitatea prin gimnastica, in cadrul diversitatii stilurilor de viata in lume!
        Sa inceapa Jocurile Olimpice pentru tineret cu bucurie, fericire, prietenie şi intelegere!”
        Un Mesaj, in numele FIG, a fost transmis si de Jani Tanskanen (Finlanda), presedintele Comisiei Sportivilor.