Oaspeti din Japonia si Tunisia

        Intre Federatia Romana de Gimnastica si celelalte federatii nationale exista o foarte buna colaborare, pe parcursul timpului materializandu-se prin realizarea comuna a diverse programe bilaterale, intre care si schimburi de tehnicieni, organizarea unor stagii de pregatire, toate acestea si ca urmare a faptului ca scoala noastra de gimnastica se bucura de o deosebita apreciere. Pe aceasta linie se inscrie si prezenta, in aceste zile, in Romania,  unor delegatii din Japonia (gimnastica aerobica) si Tunisia (gimnastica artistica).       

 Asa cum am mai anuntat, in aceasta perioada se afla la Constanta un puternic lot de gimnasti si gimnaste din “Tara Soarelui Rasare” – majoritatea medaliati in cadrul Concursului pe categorii de varsta (in fond un veritabil “mondial” al juniorilor) din cadrul Campionatului Mondial de la Rodez. Condus de Tanaka Kazi – secretar general al Federatiei Internationale de Aerobic si Tammy Kitagawa – vicepresedinte al Comitetului Tehnic FIG gimnastica aerobica, din lot fac parte, printre altii Saito Mizuki (foto), Kanai Takumi, Fukasawa Yuki, Kodama Mana, Doki Sakiko etc. Pe durata acestui stagiu de pregatire, impreuna cu clubul Farul Constanta, se vor afla alaturi de specialistii si sportivii japonezi si tehnicienii nostri Cristiana Spanu si Maria Fumea, dar si tinerii gimnasti Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete, Cosmina Staicut, Stefan Hustea s.a            

        La Complexul Olimpic Sydney 2000, de la Izvorani, se va afla, timp de o saptamana, intre 23 si 30 august, lotul de gimnastica al Tunisiei, o tanara garnitura care a luat parte pana acum la numeroase intreceri de pe continentul african sau la Campionate Mondiale, avand in componenta pe Aouadi Faten, Mastouri Rahma, Mouissi Oumaima, Nasri Oumaima, Teimauraz Koiava, Yahy Aoui Jihane si Zalleg Dalenda. Va fi o excelenta oportunitate pentru tinerele sportive oaspete sa se pregateasca in sala de la Izvorani, sa realizeze un foarte util schimb de experianta cu specialistii nostri.