Romania, invingatoare in intalnirea cu Marea Britanie

         Gimnastele din Marea Britanie si Romania se afla in plina perioada de pregatire pentru competitiile toamnei, cu tinta finala Campionatele Mondiale de la Rotterdam. Avand ca punct de plecare aceasta motivatie, a fost evident faptul ca intalnirea de la Pipers Vale Gymnastics Centre din Ipswich, dintre gimnastele celor doua tari,  si-a concentrat atentia mult mai putin asupra rezultatului propriu-zis, cat mai ales asupra gradului de pregatire al gimnastelor in acest moment, pentru a gasi, mai apoi, caile de corectare si de maximizare a formei sportive.
            Inscriindu-se, asadar,  pe aceste coordonate, intalnirea Marea Britanie – Romania, desfasurata pe formula 5 – 4 – 3, ca urmare a componentei delegatiei noastre, s-a incheiat cu victoria sportivelor romane: 165.400 fata de 163.100. Echipa noastra a fost formata din Daniela Andrei, Raluca Haidu, Gabriela Dragoi, Cerasela Patrascu si Diana Trenca, in timp ce pentru britanice au evoluat Danusia Francis, Jocelyn Hunt, Becky Downie, Jennifer Pinches si Hannah Whelan.
            La individual compus victoria a revenit cunoscutei campioane britanice Hannah Whelan, cu 56.650, urmata de Daniela Andrei 55.600, Raluca Haidu 54.900, Jocelyn Junt 53.00 si Diana Trenca 52.950
            “Noi am luat startul pregatirilor pentru Campionatele Mondiale de la Rotterdam in iunie, sub conducerea unor noi antrenori, Mariana Bitang si Octavian Bellu. Am fost invitati aici cu 7 gimnaste, dar am ajuns doar cu 5, deoarece o parte dintre fete trebuie sa se refaca dupa o serie de accidentari, iar altele nu sunt inca gata sa intre in competitie. In fapt, rezultatele propriu-zise nu sunt cu adevarat importante pentru noi! Ceea ce este important in acest moment al pregatirilor pentru Rotterdam, tinand seama de continutul exercitiilor, care au noi elemente, este sa vedem care este  gardul de pregatire al gimnastelor, cu ce consistenta au reusit sa le introduca in program”, a declarat Mircea Apolzan, secretar general al federatiei noastre si conducatorul delegatiei. “Vreau, de asemenea, sa multumesc forului britanic pentru aceasta calduroasa invitatie, noi avand o lunga si prieteneasca legatura in ceea ce priveste intalnirile bilaterale si cred ca aceasta intalnire a fost extrem de utila pentru ambele parti”, a mai spus Mircea Apolzan.
        La randul sau, Tim Jones, director in cadrul Federatiei Britanice, a declarat: “Este întotdeauna o mare plăcere sa avem ca oaspete gimnaste din Romania! Concursul la care  am asistat a fost placut, fetele incercand totul, şi am fost foarte fericit ca Hannah Whelan a castigat individualul compus, dovedind un progres constant in ultimele luni. Aceasta intalnire este o trambulina importanta pentru toate, daca ne gandim la Campionatele Mondiale de la Rotterdam, din octombrie, care vor oferi prima oportunitate de calificare pentru Londra 2012. A fost cu adevarat o zi de lucru foarte constructiva!”
        Duminica, 15 august, vor avea loc intrecerile pe aparate.