Sambata si duminica, junioarele la 26. Gym Festival Trnava 2013

Gimnaste junioare si senioare din noua tari se vor afla, sambata si duminica, la startul celei de a 26-a editii a Gym Festival, traditionala competitie care are loc la Trnava (Slovacia), o interesanta si atractiva reuniune internationala, la care si-au anuntat participarea acum sportive din Austria, Cehia, Croatia, Polonia, Rusia, Romania, Uzbekistan, SUA si Slovacia, gimnastica noastra urmand sa fie reprezentata de doua dintre componentele lotului de junioare, Andra Stoica si Andreea Ciurusniuc, ambele nascute in 2000.
In prim-plan, la editia 2013, de la Trnava, se afla Rusia – cu trei gimnaste la categoria senioare si junioare (intre care si Pavlova si Myzdrikova) si patru la sperante (inclusiv Anastasia Kuznetsova) – si SUA – cu opt gimnaste de la Aiken Gymnastics, cinci la senioare si junioare si trei la sperante -, acestea anuntandu-se cele mai puternice garnituri.
Conform celor transmise de organizatori, senioarele si junioarele vor concura impreuna, inclusiv in calificari si finale, urmand a fi acordate trei Trofee: “Memorialul Jan Novak” – pentru cele mai bune rezultate la senioare; “Memorialul Vojtech Shon” – cele mai bune rezultate la junioare si “Memorialul Helena Novak” – cele mai bune rezultate la barna (C I + C III).
In ceea ce ne priveste, pentru cele doua junioare, acest Gym Festival de la Trnava reprezinta o excelenta oportunitate de pregatire si acumulare de experienta. Este de amintit faptul ca, in 2011, competitia din Slovacia a fost castigata de Larisa Iordache.
In brigada de la paralele se va afla si arbitra internationala Clementa Garabet (Romania).
Programul concursului este urmatorul (ora locala):
Sambata, 8 iunie 2013
13.30 – 13.45 Ceremonia de Deschidere
17,00 – 19.00 Concursul CI
Duminica, 9 iunie 2013
10.00 – 12.00 Finale

Pentru alte amanunte, click aici: Directive, Arbitri, Program