Si junioarele, la Izvorani

Senioarele din lotul de gimnastica nu au ramas singure la Izvorani. Dupa ce, timp de doua saptamani s-au aflat in pregatire acolo si seniorii condusi de Ioan Suciu, acestia din urma au lasat acum locul… liber pentru o parte din componentele lotului de junioare, care lucreaza la Deva.
Este vorba de sase junioare care, de anul viitor, vor urca in grupa de varsta a senioarelor, iar prezenta lor la Complexul Olimpic nu poate avea decat efecte benefice asupra evolutiei ulteriore, avand in vedere ca ele vor fi cele dintai chemate sa alcatuiasca generatiile viitoare de campioane.

 

“Acest gen de pregatire comuna era in planurile noastre, imediat dupa Campionatele Mondiale de la Rotterdam, dar ne-am gandit ca, poate, este mai bine sa facem acest stagiu acum, pentru a nu ne afla mai apoi in criza de timp si pentru a realiza o trecere in limite normale de la o categorie de varsta la cealalta, cea din urma cu solicitari si exigente sporite”, ne-a declarat Anca Grogoras, director tehnic al federatiei.

 

        Asa dar, au venit in pregatire comuna cu senioarele de azi, Diana Bulimar (care va fi prezenta si la intrecerile olimpice ale tineretului de la Singapore), Madalina Neagu, Diana Rusu, Beatris Margarit – componente ale echipei medaliata cu argint la Campionatele Europene de junioare de la Birmingham, Tatiana Giamparaoiu, Ana-Maria Baicu, sub indrumarea antrenorilor Cristian Moldovan si Ramona Micu.

 

         Dar, mai trebuie sa adaugam si faptul ca senioarelor de azi si de maine, le este alaturi si Larisa Iordache, care mai are de asteptat pentru a urca la “senioare”, ea fiind una dintre reprezentantele noastre care s-au distins cu brio la C.E., adunand in vitrina cu trofee cele mai multe medalii. “Pentru noi, daca lucrurile vor evolua asa cum ne dorim cu totii, Larisa ar putea fi una dintre piesele de baza pentru Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012”, a adaugat Anca Grigoras.
Asadar, se lucreaza intens, pe toate fronturile pentru ca integrarea celor mai talentate junioare si trecerea lor spre alta categorie de varsta sa se faca in mod firesc, natural, dar cu rezultate dintre cele mai bune pe plan sportiv, avand in vedere faptul ca in anii urmatori gimnastica noastra se va afla in fata unor examene foarte dificile, care nu pot fi absolvite decat printr-o munca deosebita la nivelul lotului si prin punerea in aplicare a unei strategii coerente de dezvoltare.
In acelasi timp, la Deva, tehnicienii Gheorghe Orban, Lacramioara Moldovan, Adela Popa si Corina Dorean cizeleaza cu grija pregatirea celorlalte junioare ale lotului.