Stagiu de antrenament UEG pentru gimnastica artistica feminina

        35 de gimnaste, intre 10 si 12 ani, 36 de antrenori din 18 tari – Austria, Croatia, Cehia, Spania, Finlanda, Franta, M. Britanie, Irlanda, Israel, Italia, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Romania, Elvetia, Suedia, Turcia si Rusia -, precum si o serie de experti calificati au participat la Stagiul de antrenament 2010, care a avut loc la Tirrenia (Italia).
        In acest an, trei noi experti au fost integrati staff-ului tehnic – François de Saint-Martin (Franta, sol), Rodica Demetrescu  (Romania – barna) si  Nick Ruddock (M. Britanie – sarituri), ei alaturandu-se celorlalte personalitati ale forului mondial si european: Orna Shai si Montserrat Ubia –  membre al Comitetului Tehnic UEG Gimnastica Artistica Feminin -, Donatella Sacchi – vice-presedinte al Comitetului Tehnic FIG Feminin -, dar si expertilor Jozef Lukas (Ungaria – bara), Larisa Efremova (Rusia – coregrafie), Directorul Stagiului a fost Rino Scala (Italia), asistat de Ernesto Lamborizio.

        Acest curs s-a bucurat de succes, presedintele UEG, Georges Guelzec, care i-a vizitat pe partecipanti, declarand : «Dupa Eurogym, de la Odense, am vazut un al loc senzational aici la Tirrenia, unde se poate observa ca gimnastica artistica feminina este bine reprezentata, iar ambianta este formidabila. Trebuie sa continuam cu astfel de actiuni, care vor permite gimnastelor si antrenorilor sa evolueze intr-o incredere totala. Desigur, nu toti vor continua, dar sunt convins ca multi vor ramane, deoarece gimnastica este a lor, este PASIUNEA noastra! ».

Mai multe la: Raport Tirrenia – feminin