Stagiu UEG pentru juniori la Tirrenia

        30 de gimnasti, intre 13 si 16 ani, precum si 22 de antrenori, din Austria, Croatia, Cehia, Franta, M. Britanie, Germania, Irlanda, Israel, Italia, Luxemburg, Rusia, Elvetia, Suedia si Turcia, au participat la un stagiu de antrenament, organizat de UEG in localitatea italiana Tirrenia.
         Acest stagiu s-a desfasurat sub responsabilitatea delegatilor forului european al gimnasticii, Jacob Wischnia (Israel), vice-presedinte, si Mircea Apolzan (Romania), membru al Comitetului Tehnic Masculin. Ei au fost sprijiniti de o serie de experti Valery Belenki (Germania – pregatire fizica, paralele si cal), Fulvio Vailati (Italia – planificarea antrenamentului si sisteme de antrenament), Pierre Coponat (Franta – pregatire fizica, bara si sol), Diego Lazzarich (Italia – pregatire fizica, sol si inele), Valentin Potapenko (Franta – pregatire fizica, sol), Rossana Bonzi (Italia – coregrafie), Mircea Apolzan sustinand prelegeri si in ceea ce priveste regulamentele FIG/UEG. Staff-ul a mai cuprins, de asemenea, pe Rino Scala, director al Seminarului, si pe Alberto Fornera, asistent al expertilor.

        Obiectivul acestui Seminar a fost realizarea unui schimb de experienta intre antrenori, formarea lor teoretica, integrarea intr-un spirit european, prezentarea unor sisteme de antrenament moderne pentru juniorii de 13 – 16 ani, pregatirea profesionala pentru un inalt nivel.
        Drept urmare, programul a cuprins lectii de pregatire fizica, de coregrafie, exercitii de prevenire a microtraumatismelor, cursuri de pregatire tehnica si teoretica, precum si demonstratii practice ale expertilor. Apropo de coregrafie, daca pana acum se remarca un oarecare scepticism in ceea ce priveste rolul coregrafiei in gimnastica masculina, aceasta atitudine pare a disparea din mentalitatea sportivilor si antrenorilor, constatandu-se in acest sens progrese vizibile, au apreciat expertii prezenti la Tirrenia.

Raportul complet al Stagiului: Raport Tirrenia