Tragerea la sorti pentru Campionatele Mondiale de la Rotterdam
Federatia Internationala si Comitetul de Organizare a celei de a 42-a editii a Campionatelor Mondiale de gimnastica artistica, programate la Rotterdam, in perioada 16 – 24 octombrie 2010, au procedat la Ceremonia de tragere la sorti in saloanele de la Hilton Hotel.
Tragerea la sorti a fost condusa de presedintii celor doua Comitete Tehnice, Adrian Stoica – pentru competitia masculina -, si Nelli Kim – pentru intrecerea feminina, in prezenta presedintelui Comitetului de Organizare, Geert Jan Sikkens. In mod normal, tragerea la sorti are loc la sediul Federatiei Internationale de la Lausanne, de aceasta data facandu-se o reusita exceptie si desfasurandu-se in orasul gazda al competitiei.
In urma tragerii la sorti s-a determinat ordinea in care echipele participante vor lua startul in calificari, programate pe durata primelor patru zile (16 – 19 octombrie).
La actuala editie a Campionatelor Mondiale se vor alinia 73 de federatii nationale, in concurs urmand a fi prezenti 615 gimnasti – 343 la masculin si 272 la feminin -, un numar record, care alcatuiesc 53 de echipe masculine si 44 feminine, in formatie completa, la care se adauga si inscrierile individuale (33 gimnasti si 20 gimnaste).
In intrecerea feminina sunt 12 subdiviziuni – Romania face parte din Subdiviziunea 3, alaturi de Polonia, Brazilia si Israel -, care vor intra in concurs, dupa cum urmeaza: 16 octombrie – Subdiviziunile 1-6; 17 octombrie – Subdiviziunile 7 – 12, ora exacta urmand a fi comunicata. Alaturi de cele 44 de echipe, exista si patru grupe mixte, alcatuite din gimnaste prezente doar in concursul individual.
In calificarile masculine exista 10 subdiviziuni, Romania fiind in Subdiviziunea 2, alaturi de Columbia, Japonia, Spania, Finlanda si Danemarca. Din punct de vedere al programului, Subdiviziunile 1 – 5 vor intra in concurs in 18 octombrie, in timp ce Subdiviziunile 6 – 10, a doua zi, pe 19 octombrie, ca si in cazul intrecerii feminine orele exacte urmand a fi stabilite. Se vor afla pe aparate, alaturi de cele 53 de echipe, si 7 grupe mixte, alcatuite din gimnasti inscrisi doar in concursul individual.
Primele medalii vor fi inmanate marti, 20 octombrie, dupa intrecerea echipelor feminine.
Sa consemnam si doua opinii din “tabara” noastra referitoare la aceasta tragere la sorti:
OCTAVIAN BELLU: “Nu cred ca este deosebit de important care este configuratia grupei, important este sa dispui de o pregatire cat mai buna, evident pentru a te califica in finala. Din acel moment incepe, as zice, un alt concurs. Este mai bine, desigur, sa pornesti cu punctele forte pe aparate, deoarece se capata o anume incredere in fortele proprii, oferindu-se, astfel, posibilitatea de a depasi mai usor anumite momente mai dificile ce se pot ivi pe parcurs. Oricum, repet, daca esti bine pregatit, daca lucrezi bine nu are importanta in ce grupa te-au repartizat sortii…”
IOAN SUCIU: “Faptul ca suntem in grupa cu Japonia, una dintre candidatele la titlul mondial si, mai departe, la cel olimpic, constituie un motiv de impulsionare pentru noi. Poate ca ar fi fost mai bine sa ne fi pozitionat intr-o grupa care evolua in partea a doua a programului zilei, dar cred ca, in primul rand, este important ca noi sa ne prezentam intr-o forma cat mai buna. Mondialele de la Rotterdam reprezinta primul pas spre calificarea la Jocurile Olimpice si aceasta este tinta noastra. De la Rotterdam, doar primele 24 de formatii ajung la Campionatele Mondiale de la Tokyo 2011, acolo urmand sa se decida primele 8 echipe pentru Londra, celelalte mai avand a trece si peste turneul preolimpic, de unde obtin calificare inca patru. Evident ca tinta noastra este de a fi intre cele 24, iar pentru aceasta mai avem mult de lucru in perioada care a mai ramas. Dorim sa revenim la echipa care am fost in urma cu cativa ani, iar conditii pentru aceasta avem…”
Pentru tablorile complete ale tragerii la sorti, click mai jos:
2. Tragere la sorti – feminin (grupe mixte)
3. Tragere la sorti – feminin (finale pe aparate)
4. Tragere la sorti – masculin
5. Tragere la sorti – masculin (grupe mixte)
6. Tragere la sorti – masculin (finale aparate)
