Triunghiularul Grecia – Romania – Bulgaria, primul test al baietilor

       Lotul masculin de gimnastica a revenit la cartierul de baza, sala de la Complexul Sportiv National “Lia Manoliu”, dupa un stagiu de pregatire de doua saptamani nu prea departe, la Complexul Olimpic de la Izvorani, acolo unde se afla si lotul feminin.
        Despre aceasta perioada de antrenamente, dar si despre viitorul apropiat am schimbat cateva vorbe cu antrenorul coordonator al lotului, IOAN SUCIU.       

– Sa incepem cu inceputul: cum a fost la Izvorani?
        – Bine. Chiar foarte bine. Si plec de la ideea ca, schimband ambientul, am reusit sa realizam un nou cadru, cu influente benefice in plan psihic, pentru ca am mai rupt firul, cum se spune, prin schimbarea decorului.
        – Pe ce s-a axat pregatirea?
        – A fost o etapa destul de incarcata, in cadrul careia ne-am axat mai mult pe acumulare, pe um dozaj superior al antrenamentelor si de revenire spre o forma competitionala. Am inceput, de asemenea, trecerea spre realizarea integrala a exercitiilor, sa ansamblam intregul, asa cum ne vom prezenta la intrecerile viitoare.
       – Cum poti aprecia momentul actual in ceea ce ii priveste pe baieti?
       – Se poate spune ca, in mare, toti sunt bine, chiar daca unii mai acuza o stare de oboseala, fireasca, as zice, daca avem in vedere etapa parcursa. As remarca faptul ca Marian Dragulescu se antreneaza pe toate cele sase aparate, un efort considerabil, dar cu atat mai mult de scos in eveidenta, fireste, in ceea ce-l priveste, tinta noastra fiind cu deosebire Jocurile Olimpice de la Londra. De mentionat, de asemenea, ca si Flavius Koczi lucreaza in acelasi regim, el putand sa constituie un punct important in planurile noastre chiar si pentru Capionatele Mondiale de la Rotterdam. De asemenea, un cuvant bun pentru Marius Berbecaru si Cristian Bataga, care isi aduc un substantial aport la intregul proces de pregatire. Si, daca discutam de probleme medicale, un hop il are de trecut Adrian Bucur, despre ce trebuie facut urmand sa se pronunte specialistii dupa circuitul medical programat in zilele urmatoare.


        – La sfarsitul lunii va avea loc triunghiularul Grecia – Romania – Bulgaria…
        – Mai precis, la Salonic, intre 26 si 29 august, un test in conditii de concurs, care va oferi posibilitatea unor evaluari mai precise si, de asemenea, pe ce ar trebui sa ne axam in timpul pana la “mondiale”. Nu am stabilit deocamdata componenta echipei, aceasta urmand a fi definitivata cel mai probabil dupa testul din 14 august.
        – Apropo de test, si tu vei avea de trecut un test, cel al arbitrajului la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Singapore…
        – Cu siguranta va fi un test, daca avem in vedere ca totul va fi nou, de la formatul competitiei pana la alcatuirea juriilor de concurs, in conditiile in care si arbitrii au avut un prim barem, cel al varstei, care nu trebuia sa depaseasca 35 de ani. Va fi, asa dar, cu adevarat o intrecere a tineretii. In aceste conditii, fiecare are emotii. Sa nu uitam este vorba de prima editie a Jocurilor Olimpice ale Tineretului. Va fi, cu siguranta, altfel decat la cele la care am luat startul ca sportiv. Este important si pentru competitori, deoarece, in ansamblu, ei reprezinta generatia olimpica a anului 2012 si mai departe. Oricum, astept totul cu mare nerabdare.
        – Revenind la activitatea lotului: cum se profileaza programul in continuare?
        – Ne aflam, deocamdata, la Complexul Sportiv National “Lia Manoliu”, continuam antrenamentele aici, apoi ne vom deplasa la Salonic pentru triunghiularul amintit. Pe 30 august plecam la Resita, unde vom continua stagiul de pregatire pana la Campionatele Nationale si, astfel, ne apropiem cu pasi mari de Campionatele Mondiale de la Rotterdam, din octombrie. (Em.F.)