Trupa Aeros, la celebrul Festival de Opera de la Sferisterio

        Succesele reprezentantilor Romaniei la marile intreceri de gimnastica aerobica, fie si daca ne raportam la ultima editie a “mondialelor”, sunt prea bine cunoscute. Poate mai putin cunoscut este faptul ca Maria Fumea, sufletul acestui sport, si elevii sai sunt implicati si in show-biz, fiind protagonistii a sute de spectacole sustinute de Trupa Aeros pe marile scene ale lumii Au fost peste tot in Europa, in Australia, in America. Au ajuns, la un moment, dat chiar si in Alaska.

         La inceputul acestei luni au asigurat partea de coregrafie la cea de a 46-a editie a Festivalului de Opera de la Sferisterio di Macerata – care l-a avut director artistic pe Pier Luigi Pizzi -, cu o prezenta de zile mari pe scena acestui teatru in aer liber, unic prin arhitectura sa si considerat a avea cea mai buna acustica in Italia.

         Din 1967 si pana in prezent, in Arena Sferisterio au urcat mari interpreti ai lumii lirice, de la Luciano Pavarotti la Placido Domingo, de la Montserrat Caballé la Rayna Kabaivanska, de la Ken Russel la Josef Svoboda si pana la inegalabilul balerin Rudolf Nureyev.

        

         Trupa Aeros, condusa de Maria Fumea, si care i-a cuprins pe Cristina Nedelcu, Ana Georgescu, Oanea Ganea, Cristina Antonescu, Anca Surdu, Corina Constantin, Laura Cristache, Maria Luiza Pavel, Mircea Zamfir, Florin Nebunu, Bogdan Popa, Mircea Branzea, Cosmin Mus, Alexandru Bors, Cristian Costache, Lucian Alexa – sub indrumarea foarte cunoscutului George Iancu, stabilit în Italia de aproape 30 de ani, cu o bogata cariera de balerin si coregraf, care cuprinde peste douazeci de stagiuni la Teatro alla Scala (Milano) si colaborari cu prestigioase companii de balet din întreaga lume – a sustinut 9 spectacole la acest Festival, pentru care “ne-am pregatit timp de o luna”, dupa cum ne spunea Marcela Fumea.

         De altfel, trupa Aeros a revenit pe scena Festivalului de la Sferisterio di Macerata, ea bucurandu-se de un frumos succes si in 2007. De aceasta data a asigurat coregrafia in noua spectacole, la operele “Faust” de Charles Gounod – in rolul principal a fost tenorul roman Teodor Ilincai -, “Forta Destinului” si “Lonbardi, prima cruciada”, ambele de Giuseppe Verdi, din nou smulgand ropote de aplauze din partea sutelor de spectatori.

        

        “Sunt sigura ca prezenta noastra, asa cum s-a intamplat si in 2007, nu a trecut neobservata, dimpotriva, aplauzele primite sunt o dovada ca am avut succes, motiv pentru care, speram, sa fim invitati si la alte editii ale acestui Festival cu mare faima in lumea artistica internationala”, ne-a spus Maria Fumea.