Vineri si sambata, concurs amical junioare Franta – Romania

Franta. Andrézieux-Bouthéon. Saint Etienne. 7 si 8  iunie 2013. Intalnirea junioarelor Frantei si Romaniei, la “Palais des Sports”. Un “eveniment al gimnasticii de exceptie la nivelul tinerei generatii”, situat “in cadrul pregatirilor pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016”, asa cum il caracterizeaza gazdele, dar si pentru apropiatul Festival al Tineretului European. Tehnicienii romani Cristian Moldovan si Adela Popa au deplasat in Franta un lot format din Andreea Munteanu, Andreea Iridon, Laura Jurca, Madalina Blendea, Silvia Zarzu si Diana Teodoru.
Va fi un meci amical pe echipe – vineri, 7 iunie, de la ora 19.00 (ora locala) -, urmat, sambata, 8 iunie, de la ora 16.00 (ora locala), de concursul pe aparate, gimnastelor noastre urmand a li se opune Louise Vanhille, Clara Chambellant, Grâce Charpy, Claire Martin, Laura Longueville, Emeline Magniant si Kim Teulade.
Sa notam, de asemenea, ca intre arbitrele care vor oficia la aceasta intalnire, se vor afla si Gina Gogean si Doina Olaru.
Anul trecut, echipa formata din Stefania Stanila, Andreea Munteanu, Miriam Aribasoiu, Silvia Zarzu si Paula Tudorache s-a impus detasat in fata junioarelor franceze, concursul individual fiind adjudecat de Stefania Stanila.

Pentru mai multe amanunte, click aici: Prezentare echipa Frantei

Sa mai notam ca acest sfarsit de saptamana este bogat in concursuri ale gimnasticii internationale:
8 – 9 iunie: Ipswich (M. Britanie): Meci amical Marea Britanie – Brazilia, cu Jade Barbosa si Rebeca Andrade.
7 – 8 – 9 iunie: Singapore – Concurs international (masculin si feminin), pentru juniori si seniori.
8-9 iunie: NHK Cup (Japonia) – Concurs national, criteriu de calificare pentru Campionatele Mondiale.
8 – 9 iunie: Copa Olimpia, Montevideo (Uruguay) – concurs international (masculin si feminin, juniori si seniori)
8 – 9 – 10 iunie: Victorian Championships (SUA) – competitie care include concursuri de gimnastica artistica, ritmica si trampoline, putand fi vazuti Georgia-Rose Brown, Alexandra Eade si Kiara Munteanu.