Europene 2018 – Locul 4 pentru echipa junioarelor | 4 locuri în finalele pe aparate.

GLASGOW, Scoţia, 4 august 2018 – Echipa naţională feminină de junioare a României, compusă din Antonia Duță, Silvia Sfiringu, Ioana Stănciulescu, Daniela Trică și Ana Maria Puiu, a terminat Campionatul European pe poziţia a patra, cu un total de 154,862 puncte. Podiumul continental a fost ocupat de Italia, Rusia și Marea Britanie.

Fetele noastre au început concursul la sol, care s-a dovedit a fi o adevărată locomotivă, echipa României acumulând cel mai mare total la acest aparat dintre toate echipele participante. Trică și Sfiringu au deschis cu brio rotația la sol, dând încredere echipei, iar Stănciulescu și Duță au făcut spectacol prin modul în care au combinat artistica cu acrobatica, totul accentuat printr-o execuție sigură și frumoasă. Cele două din urmă au obținut și note de finală la acest aparat.

Săriturile au mers de asemenea conform planului, cu Yurchenko intins cu 360 grade întoarcere, din partea Antoniei, Danielei și Ioanei, iar Silvia Sfiringu a plusat la dificultate pentru a prinde finala la acest aparat, ceea ce s-a și întâmplat – un Yurchenko intins cu 720 grade întoarcere și un Yurchenko întins cu 540 grade.

După două aparate la care ne-am descurcat foarte bine, a venit și testul paralelului. Ana Maria Puiu a fost deschizătoare de drum, achitându-se cu brio de sarcină. Apoi, Silvia Sfiringu nu reușește să prindă bara mare la tranziție și ratează, iar desprinderea Jaeger nu a fost deloc de partea Antoniei Duță. Însă, echipa reușește să termine rotația așa cum a început-o, cu un integral fara ratare, de această dată din partea Ioanei Stănciulescu.

Puntea suspinelor, bârna, ne-a creat ceva emoții la momentul participării României. Sfiringu, Stănciulescu și Trică reușesc într-o oarecare măsură să treacă cu bine peste acest ultim test al serii, Silvia chiar primește o notă de finală, însă momentul cel mai tensionat l-am trăit pe finalul integralului Antoniei Duță. După ce trecuse cu bine prin tot integralul și chiar ne gândeam la varianta unei noi finale pentru ea, la seria de flicuri premergătoare coborârii, i-a alunecat putin piciorul ceea ce a dus la o aterizare ratată, însă foarte riscantă deoarece se putea lăsa cu mai rău. Însă nu a fost cazul, spre bucuria tuturor!

Echipa termină pe poziția a patra, Stănciulescu si Sfiringu pe 7 și respectiv 8 la individual compus, iar lupta pentru medalii continuă la sărituri și bârnă, pentru Sfiringu, și la sol pentru Duță și Stănciulescu.

Rezultate Echipe Junioare
Rezultate Individual Compus Junioare
Rezultate Aparate Junioare

__________________________
Powered by Reserved!