A 9-a ediție a Campionatelor Europene Gimnastica Aerobică – Elvas (Portugalia)

ECHIPA ROMÂNIEI DE JUNIORI – MEDALIE DE ARGINT

Toți juniorii calificați în finale. Seniorii intră azi în competiție.

Într-o frumoasă atmosferă, specific gimnasticii aerobice, cea de a 9-a ediție a Campionatelor Europene a debutat pe scena de la Coliseu José Rondao de Almeida, în istoricul oraș portughez Elvas, reunind la start juniori și seniori din 23 de țări ale ”bătrânului continent”. Recunoscuți pentru valoarea deosebită, argumentată de numeroasele succese și medalii obținute la întrecerile continentale, sportivii noștri și-au păstrat statutul încă de la debutul competiției, odată cu prezența în concurs a juniorilor, cea dintâi zi având ca punct central nu numai calificările pentru finale, dar și desemnarea celei mai bune echipe, România fiind pe treapta de argint, așa cum a fost și la ediția precedentă, realizând un foarte frumos și nou succes, având în vedere că în concurs a intrat o nouă generație. Sunt așteptate acum finalele, în care sunt calificați toți sportivii noștri, palmaresul tinerilor noștri gimnaști putând fi cu siguranță mult mai bogat.

Clasamentul la echipe se realizează pe baza celor mai bune patru rezultate ale fiecăreia, pentru echipa noastră punctând Teodora Cucu (individual femiunin), Francesca Morar, Mihai Popa (perechi) – locul 1, Andrada Zaman, Daciana Enache, Teodora Cucu (trio) – locul 2 și Teodora Cucu, Daciana Enache, Ioana Gorgovan, Lorena Jinga, Andrada Zaman (grup) – locul 5, astfel că, având un total de 9 puncte, echipa României a obținut medaliile de argint, titlul revenind Italiei, cu 5 puncte, în timp ce medaliile de bronz au fost acordate Rusiei, cu 14, pe celelalte poziții fiind, în ordine,  Bulgaria, Franța, M. Britanie, Portugalia.

Întrecerile din calificări au adus în prim plan două puteri tradiționale ale acestei discipline, România și Italia, cele care, în cele din urmă, aveau să-și și împartă locurile din vârful ierarhiei, juniorii noștri impunându-se la individual feminin (Teodora Cucu), Francesca Morar, Mihai Popa (perechi), pentru a ocupa, de asemenea, locul 2 la trio (Andrada Zaman, Daciana Enache, Teodora Cucu) și poziția a 3-a la individual masculin (Ștefan Huștea).

La rândul lor, ceilalți gimnaști au fost pe 4 la individual feminin (Francesca Morar ) și  trio (Sabina Crăciunescu, Izabela Dumitrașcu, Ioana Gorgovan), pe locul 5 la perechi (Sabina Crăciunescu, Ștefan Huștea) și grup (Teodora Cucu, Daciana Enache, Ioana Gorgovan, Lorena Jinga, Andrada Zaman) și locul 8 la individual masculin (Mihai Pop).

Desigur, disputa pentru podium și, mai ales, pentru titlu nu s-a încheiat, aceasta urmând a se tranșa în finalele de duminică, acolo unde îi vom revedea pe toți juniorii noștri, într-o confruntare ce se anunță echilibrată, dacă privim mai cu atenție decalajele minime dintre concurenți, argument al unui pregnant echilibru, alături de sportivii noștri și cei italieni fiind așteptați și cei din Rusia, Bulgaria sau Franța care s-au dovedit a fi foarte buni.

Ziua de sâmbătă este consacrată calificărilor seniorilor, la finalul acestora urmând a fi cunoscut și noul podium la echipe.

Pentru alte amănunte, click aici: EchipeCalificari Juniori – Individual femininCalificari Juniori – Individual masculinCalificari Juniori – PerechiCalificari Juniori – TrioCalificari Juniori – GrupStart list

Fotografii de la CARMEN MANDA și CARLOS MATOSElvas