Aur, argint și bronz pentru gimnaștii români la Cupa Mondială de la Mersin

MERSIN, Turcia, 9 iulie 2018 – Trei medalii au câștigat gimnaștii români în cadrul celei de-a doua ediție a Cupei Mondiale Challenge de la Mersin, în Turcia. Competiția organizată sub egida Federației Internaționale de Gimnastică s-a desfășurat în perioada 06 – 08 iulie 2018.

Prima medalie a delegației României a venit la inele, acolo unde Andrei Muntean a reușit a doua evoluție a finalei la acest aparat, fiind notat cu 14.600 (dificultate 6.10). Podiumul a fost completat de Ibrahim Colak  (Turcia) și Yuri Van Gelder (Olanda). În aceeași finala, România a mai fost reprezentată de Vlad Cotuna, care s-a clasat in final pe poziția a șaptea, cu 13.350 (dificultate 5.50).

Performanța de la inele a fost continuată la sărituri de către Robert Ghiuzan. Componentul lotului național masculin a urcat pe treapta a treia a podiumului, cu media 13.900, obținând astfel prima lui medalie internațională într-o competiție FIG. Rene Cournoyer (Canada) și Dimitar Dimitrov (Bulgaria) au fost alături de Ghiuzan pe podiumul de premiere.

Cel mai important rezultat de la Mersin a venit în finala de la paralele. Cu un integral de 5,90 dificultate și cu o execuție de 9,0 (scor final 14.900), Andrei Muntean a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, cucerind medalia de aur, reușind astfel o nouă dublă clasare la aparatele lui favorite. Aproape de podiumul de la paralele a fost și Vlad Cotuna, gimnastul nostru terminând concursul pe locul 4, cu 14.350 (dificultate 6.0). Reprezentanții gazdelor, Ahmet Onder și Ferhat Arican, au completat celelalte două trepte ale podiumului.

Nu în ultimul rând, Vlad Cotuna s-a clasat pe locul 7 în finala de la sol, cu 12,900 (dificultate 5,80).

Rezultate Complete Mersin 2018

Componența delegației României la Mersin: