Bilanțul României la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Doha

București, 05 noiembrie 2018 – Echipele României de gimnastică artistică, feminină și masculină, au reușit o clasare în top 24 la Campionatele Mondiale de la Doha, rezultat care le oferă dreptul de participare și la ediția de anul viitor, organizată la Stuttgart, în Germania.

Gimnastica artistică românească a revenit duminică seara în țară, după cele 2 saptămâni petrecute la Doha, cu ocazia Campionatelor Mondiale. Echipa feminină de gimnastică, compusă din Denisa Golgotă, Ioana Crișan, Maria Holbură, Carmen Ghiciuc, Nica Ivănuș și Laura Iacob, a înregistrat cea mai bună clasare a delegației României la Doha, locul 13 în concursul de calificare. Totodată, Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Cristian Bățagă, Adelin Kotrong, Rafael Szabo și Robert Ghiuzan au terminat concursul de calificare pe poziția 21.

Denisa Golgotă și Andrei Muntean sunt singurii gimnaști români cu o calificare într-o finală mondială. Cei doi s-au calificat în finala la individual compus, concurs terminat pe locul 17 de către Denisa și pe locul 21 de către Andrei.

Rezultatele Campionatului Mondial de la Doha

Pregătirea continuă în perspectiva anului 2019, al cărui obiectiv principal va fi reprezentat de Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Stuttgart, organizate în perioada 4 – 13 octombrie 2019.

Trei țări la feminin și trei țări la masculin au obținut deja calificarea cu echipa la Jocurile Olimpice de la Tokio, datorită clasării pe podium la Doha. Vorbim aici de Statele Unite ale Americii, Rusia și China, la feminin, și de China, Rusia și Japonia, la masculin. Astfel, pentru Campionatele Mondiale de la Stuttgart, alte 9 locuri de calificare olimpică vor fi puse în joc.

Mulțumim RESERVED pentru că ne-a fost alături în această aventură din Orientul Mijlociu și pentru că au încredere în gimnastica artistică românească!