Circuitul competițional al weekend-ului 23-25 noiembrie 2018 (Reșița-Klangenfurt-Charleroi-Cottbus)

București, 26 noiembrie 2018 – 15 medalii internaționale a câștigat gimnastica artistică românească în weekend-ul recent încheiat, 23 – 25 noiembrie 2018, dintre care 7 de aur, 4 de argint și 4 de bronz. La toate aceste performanțe adăugăm și rezultatele înregistrate intern de juniorii gimnasticii masculine la Campionatele Naționale de la Reșița.

Sfârșitul de săptămână a fost dominat de gimnastele legitimate la CSȘ Cetate Deva, parte a programului ”Țară, țară, vrem campioane!”, inițiat și coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu, și sponsorizat de OMV Petrom.  Ioana Danciu, Adina Crișan, Timea Krizbai, Andreea Lucaciu, Amalia Ghigoarță, Luana Șerbănescu, Bianca Câmpean și Denisa Mândruț, însoțite de antrenorii Lucian Sandu, Sorin Tolteanu și Olivian Guga, au concurat la cea de-a 23-a ediție a Cupei Internaționale ”Alpen Adria”, organizată la Klagenfurt, în Austria.

La individual compus, podiumul a fost unul în totalitate românesc, fiind ocupat de Amalia Ghigoarță (medalie de aur), Ioana Danciu (medalie de argint) și de Timea Krizbai (medalie de bronz). Totodată, în primele 8 clasate, proiectul ”Țară, țară vrem campioane!”, le-a mai avut pe Adina Crișan (locul 4), Andreea Lucaciu (locul 6) și Luana Șerbănescu (locul 7).

În clasamentul pe aparate, Amalia Ghigoarță și-a mai adăgat în palmares 2 medalii de aur (bârnă și sol) și 1 medie de argint (paralele), în timp ce Adina Crișan s-a impus la sărituri și a câștigat bronzul la paralele , iar Ioana Danciu a ocupat prima treaptă a podiumului la paralele și locul al doilea la bârnă. Medalii pe aparate au mai câștigat Timea Krizbai (bronz la sărituri și argint la sol) și Luana Șerbănescu (bronz la sol).

Rezultate Alpen Adria Cup 2018

Participarea tradițională la turneul dedicat junioarelor de la Charleroi, Top Gym, s-a continuat și în acest an. Silvia Sfiringu și Antonia Duță, alături de Florin Cotuțiu (antrenor) și Silvia Stroescu (arbitru), au reprezentat România în Belgia. Dacă în prima zi de concurs, cea dedicată competiției la individual compus, fetele noastre nu au avut cea mai bună zi a lor, clasându-se pe locul 11 (Antonia), respectiv 14 (Silvia), totul s-a schimbat în cea de-a doua zi, atunci când concursul s-a luat de la zero.

Silvia Sfiringu a ocupat prima poziție la sărituri, cu o medie de 14.066 și locul 4 la bârnă cu 12.100/5.70, în timp ce Antonia Duță a câștigat solul (13.550/5.0) și a fost a cincea la paralele (11.850/4.90).

Rezultate individual compus Top Gym 2018

După ce Deva găzduit săptămâna trecută Naționalele individuale ale junioarelor, Reșița a preluat organizarea celor masculine – juniori I și II. Momentul marcheaza inaugurarea Centrului Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor, care a revenit la Reșita de la începutul lunii noiembrie.

La individual compus, Norbert Marcu (nivel 3, CSȘ Lugoj), Nicolas Țarcă (nivel 4, CSȘ Brașovia) și Robert Burtănete (nivel 5, SCM Buzău) au devenit noii campioni naționali absoluți ai României la aceste categorii de vârstă, în timp ce finalele pe aparate s-au dovedit a fi un concurs disputat, cu multe evoluții frumoase!

CN Jun GAM Resita 2018 – Rezultate Individual Compus

CN Jun GAM Resita 2018 – Rezultate finale pe aparte

În tot acest timp, în Germania, la Cottbus, s-au oferit primele puncte olimpice, conform graficului de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokio din 2020. Reprezentanta României, Denisa Golgotă, a încheiat competiția pe locul 8 în finala de la bârnă, fiind notată cu 10.533/4.40, iar în urma evoluțiilor ei de la această Cupă Mondială pe aparate, a fost recompensată cu 8 puncte la sărituri (locul 9 în calificări), 10 puncte la bârnă (locul 8 în finală) și 8 puncte la sol (locul 9 în finală).

Denisa a fost însoțită în Germania de antrenorii Nicolae Forminte și Adela Popa.

Rezultate Cupa Mondială Cottbus 2018