Comunicare oficială FIG – Sancțiuni disciplinare și schimb de informații

LAUSANNE (SUI), FIG Office, 20 august 2020 – Sancțiuni disciplinare și schimb de informații

Stimați Membri ai Autorităților,
Dragi Președinți ai Federațiilor și ai Uniunilor Continentale,


Evenimentele recente au arătat că lipsa comunicării și a schimbului de informații între și în cadrul organizațiilor poate duce la eșecuri importante în sistemul de protejare a participanților la activitațile de gimnastică, împotriva abuzurilor, violenței și a maltratării sub toate formele sale.

În ultimii ani, FIG a lucrat la consolidarea mecanismelor sale de prevenire și protecție, pe de o parte prin înființarea Fundației de Etică in Gimnastică (FEG) și, pe de altă parte, înființarea unei unități de salvgardare în cadrul federației însăși.

În cursul ultimelor luni, câteva federații naționale au informat FIG sau Fundația de Etică in Gimnastică (FEG) despre deciziile disciplinare sau sentințele penale care au fost emise în țările lor împotriva unui membru al anturajului sportivilor.

Încurajăm cu tărie această practică. Constituie o plasă suplimentară de siguranță, ntru a reduce riscurile ca o persoană care a fost deja sancționată într-o țară pentru acte de violență sau maltratare să poată exercita liber într-o altă țară.

Înainte de a angaja personal dintr-o alta țară și, în special, personal care va lucra direct cu sportivii, vă recomandăm cu tărie să urmariti:

• Verificarea cu federația națională a țării de unde este și / sau țara în care a practicat anterior, pentru a determina dacă au fost aduse la
cunoștință reclamații.
• Verificarea antecedentelor cu autoritățile de stat relevante.
• Consultarea unității de salvgardare a FIG și/sau FEG sau pentru a vedea dacă s-a adus vreo sancțiune sau o condamnare în atenția FIG
împotriva persoanei în cauză.

Mai mult, FIG se angajează să informeze uniunile continentale și federațiile naționale cu privire la orice nouă decizie disciplinară sau sentință penală care i-a fost comunicată.

Vigilența în această problemă ne privește pe toți. Vă mulțumim pentru colaborarea dvs. crucială în acest domeniu, care este deosebit de aproape de inimile noastre.

• Pentru a contacta unitatea de salvgardare a FIG, vă rugăm să utilizați adresa de e-mail: safeguarding@fig-gymnastics.org
• Pentru mai multe informații despre FEG și misiunea acestuia: www.gymnasticsethicsfoundation.org

FEDERATION INTERNATIONALE DE GYMNASTIQUE
Nicolas BUOMPANE, Secretar General

_______________________________

Comunicarea originală FIG, AICI.