[COMUNICAT] Centrul național olimpic de pregătire a gimnaștilor juniori a revenit la Reșița!

București, 19 noiembrie 2018 – Federația Română de Gimnastică anunță inaugurarea, începând cu luna noiembrie 2018, a Centrului Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor, la Reșița. Aici se vor antrena componenți ai loturilor reprezentative de juniori, provenind de la Centrul de Pregătire de la Bistrița.

Centrul național de gimnastică artistică a fost înființat cu aprobarea și susținerea Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a Ministerului Tineretului și Sportului. Noul colectiv tehnic este format din: Adrian Meleancă –  antrenor coordonator, Robert Bălan, Cornel Burduhosu, Ermil Popescu, sub îndrumarea Domnului Dan Grecu – Vicepreședinte FRG și a Doamnei Elena Grecu.

Prima competiție importantă organizată la Reșița este Campionatul Național Individual al Juniorilor II și I, care se va desfășura în perioada 23-24 noiembrie la Sala Polivalentă Reșița.

“Sperăm că deschiderea acestui nou centru va conduce la ridicarea valorii sportive a gimnaștilor juniori și va marca reluarea tradiției de dezvoltare a gimnasticii a acestui oraș” a declarat Andreea Răducan, Președinte Federația Română de Gimnastică.

Centrul se bucură de susținerea autorităților locale: Primăria Municipiului Reșița, Consiliul Județean Caraș-Severin, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Caraș-Severin, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin.